Samsung NC10 10" Нетбук – най-добрият ултра-преносим лаптоп

By | декември 25, 2021

Тъй като останалата част от индустрията за преносими компютри бърза да вземе дял от пазарния дял на нетбуците, Samsung отговори с производството на нетбук Samsung NC10. Подобно на много нетбуци на пазара, NC10 е широк 10,2 инча и разполага с всички необходими неща на един основен нетбук, като 1,3 mp камера, 802.11 b/g Wi-Fi и работещ на Microsoft Windows XP Home. Захранван от 1,6 GHz Intel Atom процесор, той има 1 GB RAM и 160 GB твърд диск.

Samsung NC10 няма минималистичен дизайн и се предлага в бяло или синьо. Има матов екстериор и е украсен с отразяващо лого на Samsung. Простият дизайн и заоблените ръбове му придават по-професионален дизайн в сравнение с други нетбуци на Asus и MSI. Тежи само 2,8 паунда и е по-лек от повечето други нетбуци на пазара (обикновено тежи повече от 3 паунда).

Клавиатурата на Samsung NC10 е 93% от размера на обикновените клавиатури. Разположението на клавишите е много удобно, с пълноразмерен клавиш shift под десния бутон за въвеждане. Отличният дизайн на клавиатурата отнема малко време за свикване (за разлика от други модели нетбуци).

Повечето нови нетбуци на пазара днес имат ярък екран, което значително намалява видимостта му при ясни условия. Екранът на модела Samsung е матов и поддържа добра видимост дори при слънчева светлина. Въпреки че има стандартен екран 1024 x 600 пиксела, изображенията са вълнуващи и ярки.

Мощният Samsung NC10 прилича повече на лаптоп, отколкото на нетбук по отношение на функционалността. Поради допълнителните функции, открити в този модел, той струва малко повече от средния нетбук. От добрите отзиви, които този нетбук получи, бих казал, че цената си заслужава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *