N270 срещу N280 – Кой процесор за нетбук какво е?

By | януари 7, 2022

Нетбуците са най-ефективната и най-малката категория преносими компютри и са най-евтините напълно функционални лаптопи, които можете да закупите. Всички тези характеристики са взети предвид, но действителното изпълнение може да варира от марка до марка и модел до модел, включително използвания процесор. N270 срещу N280, кой прави най-добрия нетбук, кои да изберете?

Въпреки че не всички нетбуци са еднакви, има подобни и има някои функции, на които не трябва да обръщате твърде много внимание. Тези, които са нови в мини преносимите компютри, може да смятат, че скоростта на процесора е много важна, което кара преносимите компютри с пълен размер да мислят. Celerons, pentium, core 2 duo процесори и всякакви AMD решения са всички там и единствената разлика между тях (обикновено в допълнение към огромния живот на батерията) е тяхната производителност.

Не толкова в сферата на нетбуците, където брутните конски сили са почти незначителни. Той трябва да е достатъчно бърз, за ​​да играе YouTube, браузърът трябва да превключва между разделите мигновено и трябва да има достатъчно памет, за да предпази системата от забавяне, дори ако някои програми работят. Две добре познати решения, N270 и N280, често не са стъпка в правилната посока.

N270 е процесор Intel Atom с тактова честота 1,6 GHz, динамичен множител, който варира между 6 и 12 потребление на енергия. Нетбукът е едно от най-старите решения на проблема с бавното и доста добро, той прави всичко, което трябва да направите с 2,5 W TDP, без да използва повече енергия, отколкото ви е необходимо.

Смята се, че N280 е различно животно и е по-бърз процесор, поне номерът на модела предполага това. За съжаление не, основата му е същата като N270 в стилно облекло. Броят на компютърните транзистори също е 47 милиона, което поддържа само подобен набор от инструкции.

Единствената разлика е в тактовата честота, която е 10 * 166MHz, в сравнение с по-старите използвани 12 * 133MHz. Нетната крайна честотна разлика е по-малко от 5% и малко по-добра от тази отлична производителност, повечето от които идват от по-бърза работа с паметта поради по-висока FSB.

Ако видите два подобни нетбука, единият с N270, а другият с N280, ще трябва да проверите други функции. Кой издържа по-дълго с едно зареждане, кой има по-добър екран, харесва ли ви клавиатурата на единия спрямо другия. Има ли конектори, които не могат да бъдат намерени в другия? Тъй като двата процесора са много сходни по производителност, трябва да потърсите други части на компютъра, където можете да намерите нещо, което предпочитате пред другото решение за нетбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *