Bluetooth високоговорители – предимства и недостатъци

By | ноември 1, 2021

Bluetooth високоговорителите са най-новите постижения в безжичния свят. Работейки със същата Bluetooth технология, която ви позволява да споделяте музика и файлове на мобилния си телефон с приятели безжично, тези високоговорители осигуряват висококачествено безжично слушане. Що се отнася до безжичните технологии, Bluetooth все още е в начален стадий, но все още предлага завладяваща производителност.

Ако имате мобилен телефон, вероятно сте използвали Bluetooth преди. В днешно време можете да си купите всичко – от слушалки до слушалки, които работят с тази технология. Много съвременни лаптопи и нетбуци използват Bluetooth за безжично свързване на устройства, включително високоговорители, слушалки и малки принтери.

Двете най-често срещани технологии за безжични високоговорители са RF (радиочестота) и инфрачервена. Въпреки че и двете имат своите предимства, тяхната функционалност е ограничена. Радиочестотите, например, понякога могат да причинят смущения и проблеми с приемането, а инфрачервената връзка изисква устройството и приемника да бъдат подравнени един с друг, като по този начин се ограничава преносимостта.

Bluetooth високоговорителите, от друга страна, могат да работят без ограничения на пространството, стига високоговорителите и приемникът да са на разстояние 30 фута един от друг. Не е нужно да се разхождате с никакви настройки; безжичната връзка може да се установи между приемника и Bluetooth високоговорителите.

Предимства на Bluetooth високоговорителите

– Bluetooth високоговорителите обикновено консумират много ниска мощност. През повечето време не се нуждаете от голям външен захранващ адаптер, за да поддържате работата им. Всъщност много популярни модели работят с батерии АА.

– Едно от основните предимства на Bluetooth високоговорителите е преносимостта. Много хора го използват като слушалки или слушалки, те носят малък чифт високоговорители в чантите си за лаптоп за употреба на открито. Ниската им консумация на енергия е идеалният избор за тази употреба.

– Тъй като тези високоговорители работят безжично, никога няма да е необходимо да използвате тежки кабели и адаптери.

– Без инсталация. Връзката между високоговорителите и устройството (мобилен телефон, лаптоп и др.) може да се установи автоматично. Не е необходимо да търсите драйвери или инсталационни компактдискове.

– Идеален за лична употреба на открито. Ако излезете на къмпинг или прекарате известно време на пикник с приятели, Bluetooth високоговорителите ще ви бъдат полезни. Без да е необходима инсталация, можете да го настроите за няколко минути и да започнете да слушате музика.

– Работа с мобилни телефони, iPhone и др. Страхотното при Bluetooth високоговорителите е, че работят перфектно с мобилни телефони. Докато други безжични високоговорители използват RF или инфрачервени функции, които имат малко мобилни телефони, Bluetooth е повсеместен в мобилните телефони. И тъй като повечето съвременни телефони имат възможности за възпроизвеждане на музика, можете да слушате любимата си музика веднага.

Недостатъци на Bluetooth високоговорителите

– Областна. Устройствата (като музикален плейър, мобилен телефон, лаптоп и др.) и високоговорителите трябва да са на разстояние до 30 метра един от друг, за да работят. Това означава, че ще ви е трудно да пускате музика, докато седите в друга стая.

– Мощност. Bluetooth високоговорителите не могат да се конкурират с обикновените високоговорители, когато става въпрос за предоставяне на брутна мощност (т.е. мощност). Звукът им ще бъде по-слаб без богатството и дълбочината на обикновените високоговорители.

– Съвместимост. Въпреки че повечето мобилни телефони имат Bluetooth възможност, много музикални плейъри нямат.

Заключение

Bluetooth високоговорителите са перфектни, ако искате да слушате музика в движение. Ако искате да опознаете любимите си песни на пикник, парк или къмпинг, това са перфектната инвестиция. Въпреки това, за домашна употреба, може да искате да разгледате други безжични високоговорители, които могат да осигурят повече мощност и по-добро качество на звука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *