Atom Netbook

By | януари 3, 2022

Някои хора смятат, че нетбуците са просто малки лаптопи за по-малко пари, но грешат ли – най-здравата или най-мощната част. Тази статия се опитва да обясни какво да очаквате, когато отидете на нетбук Atom.

Процесорите Atom са произведени от Intel и са предназначени за мобилни, ултра мобилни. Те са толкова бързи, но консумацията им на енергия и цената от десетина цента компенсират всички неудобства. Въпреки това, като краен потребител, вероятно няма да се заинтригувате от техническите интриги и искате да знаете какво да очаквате от един нетбук. Какво работи и какво не?

Нетбуците са проектирани да изследват онлайн съдържание, така че ако нямате нищо против, трябва да знаете нивото на производителност, което трябва да решите. Лично аз бих препоръчал да закупите лаптоп в пълен размер с процесор Athlon или Core 2 Duo за снимки, редактиране на видео и игра на взискателни игри. Нетбуците Atom не са за тези програми.

Ако искате да стартирате любимия си браузър с две дузини раздела с имейл клиенти и два различни клиента за незабавни съобщения, ще забележите, че производителността е изненадващо добра. Благодарение на хипер-жичната технология, използвана в едноядрените процесори Atom, многозадачността е сравнително бърза и бърза. Гледането на филми не е проблем, освен ако не решите да предавате поточно медия с висока разделителна способност.

YouTube работи добре, ако стоите далеч от настройките за 480 и 720p. За съжаление, някои услуги за споделяне на видео са активирани по подразбиране с HD, така че Atom, който скоро ще бъде пуснат, скоро ще изчезне, тъй като Metacafe има проблеми с Atom N270. N280, N450 са процесори с много подобна скорост, така че N270 може да направи всичко, което може.

По-голямата част от наличието на нетбук е животът на батерията. Нетбукът N270 с шест литиево-йонни батерии работи с едно зареждане средно повече от 6 часа, докато N450 избутва това ограничение до 10 часа. Като се има предвид, че тези компютри са на цена само между $300 и $400 за повечето модели, уникалното е, че преносимите компютри в пълен размер на стойност $500 често се изчерпват за по-малко от 4 часа.

Трябва да купите нетбук? В зависимост от това колко добри сте в тяхното представяне, те може да не работят добре като мейнфреймове и да причинят известни неудобства, но като цяло си заслужават цената и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *