Asus Eee PC 1005HA 10.1-инчов нетбук срещу Acer Aspire One 10.1-инчов нетбук

By | октомври 1, 2021

Това са два от най -продаваните нетбуци на пазара. Всъщност те са най-продаваните от дълго време. Ако купувате нетбук на пазара, ще бъде трудно да изберете между тези две работни места.

Разликите между Asus 1005HA и Acer Aspire One се открояват по отношение на спецификациите. Просто казано, нетбукът Asus 1005HA има по -силни спецификации. Всъщност има най -добрия набор от спецификации, които нетбукът може да има. Моделът Asus е оборудван с 1.66 Ghz процесор, има 802.11b / g / n wi-fi връзка и е готов за Bluetooth 2.1. Той също така има 10,1-инчов LED дисплей с подсветка с резолюция 1024 x 600.

Що се отнася до нетбука Acer Aspire One, бих казал, че най -голямата му отличителна черта се крие в неговия дизайн и ценообразуване. Що се отнася до производителността, спецификациите или функционалността, има малко липса на такива в нетбука на Asus. Моделът Acer обаче има цена около 294 долара. Това е с около 30-40 долара по-евтино от модела Asus. Изглежда, че много от тях са възприети и от дизайна на нетбука Acer.

Друго важно нещо, което трябва да споменем, е животът на батерията на двата модела. Моделът Acer може да издържи до 6,5 часа при зареждане, докато Asus може да издържи до 10,5 часа. Като цяло аз лично смятам, че нетбукът Asus 1005HA е много по -добра покупка от режима на Acer. Ако обаче харесвате дизайна на Acer Aspire One или имате ограничен бюджет, това ще бъде по -добра покупка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *