Apple 13-инчов MacBook Air срещу. Sony VAIO Pro 13

By | ноември 8, 2021

В единия ъгъл имаме Apple 13-инчов MacBook Air, а в другия ъгъл имаме Sony VAIO Pro 13 Има ли Sony VAIO Pro 13 всичко, за да се отърве от вълнуващия 13-инчов MacBook Air шампион?

Sony ще представи своя обновен дизайн с изключителна технология за сензорен екран, работеща на Windows 8. Apple продължава с елегантния си емблематичен външен вид, който този път изглежда по-стар. Най-мощната възможност е 14-часов живот на батерията.

Кръг 1: Дизайн

VAIO 13 Pro: Sony се предлага с елегантен дизайн, покрит с магнезиево шаси, работещо под Windows 8. Той е лек като перце и тежи само 453 грама. Екранът е с разделителна способност 1920 x 1080 пиксела, но функциите за превъртане причиняват малки проблеми. Пантата ни даде трудно преживяване, когато искахме да регулираме капака. Sony свърши страхотна работа, като го постави в тънкия панел на екрана.

13-инчов MacBook Air: Apple продължи със своя класически дизайн, с пълен алуминиев корпус с нулево огъване и гладки панти, позволяващи лесно регулиране на капака. Все още се чувства първокласно, но става малко остаряло с по-дебела рамка на екрана. Резолюцията на екрана е 1440 x 900 пиксела.

Изравнихме първата обиколка.

Кръг 2: Характеристики

VAIO Pro 13: Това устройство го отличава от най-трудния си конкурент, MacBook Air, с 1080p сензорен екран, който е по-естествен за взаимодействие с вашия ултрабук екран. Освен това има пълноразмерен HDMI порт и поддръжка на NFC. Най-интересният аспект е, че Sony са решили да сложат още един USB порт в захранващия адаптер.

13-инчов MacBook Air: Apple реши да не включва функция за сензорен екран. Имате нужда от ключ, за да получите всяко видео на вашия MacBook Air. Въпреки това, Wi-Fi 802.11 е въведен по-бързо в този ултрабук. Предимството на това е, че можете да инсталирате Windows и Mac OS на тази машина, но все пак нашите съдии дават този ред на Sony VAIO.

Кръг 3: Скрининг

Ултрабуците на Sony имаха 8 GB RAM заедно с 1.5GHz i7 Core процесор, а MacBook Air имаше 1.3GHz i5 Core процесор с 4GB RAM.

В нашия тест за мултимедийно изпълнение с много задачи, MacBook Air спечели Sony VAIO Pro и също се представи по-добре в теста за кодиране в iTunes. VAIO Pro доминираше в теста за обработка на изображения в Adobe Photoshop и те дават същия резултат в теста за многоръчна спирачка. И двата ултрабука дадоха почти сходни резултати и ние наричаме този кръг равен.

Кръг 4: Живот на батерията

При видео вакуум тест, който обикновено се прави, за да се види живота на батерията, VAIO Pro 13 даде впечатляващи резултати с почти 9 часа. Sony ви позволява да надстроите батерията за $150, като закупите допълнителна външна батерия. MacBook Air осигури повече от 14 часа живот на батерията и ние стигнахме до заключението, че Apple е поставила нови стандарти в индустрията на ултрабуците. Apple предприема този завой с голяма разлика.

Кръг 5: Цена

Базовият модел на Sony VAIO Pro 13 се продава с 1.6GHz Core i5 процесор и 4GB RAM за $1,249, включително 1080p сензорен екран, включително MacBook Air, започвайки от $1,099 за базов модел с 4GB RAM и 4GB 4G RAM процесор Core i5 . Въпреки това, Apple има машина с по-добра стойност от своя конкурент и както можете да видите по отношение на нейната производителност, тази основна версия на ултрабук може да се измери до версията VAIO Pro 13 на процесора i7. Този обрат отиде при Apple MacBook Air.

Дадохме на Apple MacBook Air трона, но можем да сме сигурни, че разликата е малка и ако решите да закупите Sony VAIO Pro 13, няма да останете разочаровани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *