9 лесни съвета за удължаване на живота на батерията на нетбука

By | януари 4, 2022

Нетбукът е проектиран да бъде преносим, ​​така че за да помогне, той се нуждае от по-дълъг живот на батерията. Наистина, можете да приложите следните 9 прости съвета, за да удължите живота си, да избегнете честото смяна на батерията или още по-лошо, да вземете нов нетбук.

1. Изключете допълнителния хардуер

Освен ако не използвате хардуер, в противен случай допълнителен хардуер, като USB, трябва да бъде премахнат, когато използвате вашия нетбук. Не искате тези устройства да изтощават батерията, оставяйки по-малко за вашата употреба.

2. Надстройте батерията

Наистина не е скъпо да надстроите батерията на вашия нетбук с по-голяма и по-мощна. Когато надграждате, вие сте сигурни, че ще имате повече часове използване.

3. Избягвайте мултимаскирането

Ако можете да го избегнете, избягвайте да изпълнявате множество задачи на вашия компютър, тъй като това ще изразходва много енергия от батерията.

4. Изрежете настройката на екрана

Ако не работите в много тъмна зона, в противен случай не е необходимо да включвате светлия екран. Винаги можете да използвате външната светлина, за да помогнете за четенето на екрана. Изключването на настройката на дисплея ще ви помогне да използвате по-малко енергия на батерията.

5. Увеличете RAM

В допълнение към ускоряването на вашия компютър, увеличаването на RAM паметта на вашия нетбук може да помогне за предотвратяване на презареждане на батерията.

6. Инструменти, които не трябва да се изключват

Ако не сте свързани с wifi, не е необходимо да използвате Bluetooth. Затова се уверете, че сте го изключили, за да не изразходвате твърде много електричество.

7. Приложения, които не трябва да се изключват

Неизползваните фонови приложения не трябва да се активират, защото енергията на батерията се губи.

8. Избягвайте използването на високоговорители

Ако е възможно, използвайте слушалки вместо високоговорителите на вашия нетбук, когато слушате или гледате някои програми на компютъра си.

9. Редовно почиствайте контактите на батерията

Освен това се уверете, че контактите на батерията ви са чисти, за да можете да увеличите максимално мощността на батерията на компютъра.

Както повечето хора, вие искате животът на батерията на вашия нетбук да издържи възможно най-дълго. Затова се уверете, че се опитвате да приложите горните техники.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *