7 причини да си купите нетбук вместо лаптоп

By | януари 2, 2022

С нарастващата популярност на нетбуците, хората все по-често се чудят дали хората трябва да си купят нетбук или напълно активиран лаптоп. Има плюсове и минуси и само вие можете да решите кой е подходящ за вас. Нетбуците са на пазара от 2007 г., когато Asus пусна първия си 7-инчов EEE компютър.

1. Нетбукът е малък. Не само това, но и по-малко, отколкото си мислите. Никоя снимка наистина не дава справедливост за това колко са малки. Ако не е необходимо да имате голям тефтер или не желаете да носите допълнителна чанта, нетбуците може да са привлекателни.

2. Нетбуците са лесни. Тежат толкова малко, че трябва да проверите дали ги имате в раницата си или не. Носенето на такъв също е удобно и възможно на крака. Обичайното тегло от 2,5 паунда ще бъде сравнено със 7-килограмови тетрадки, сякаш нямате нищо в чантата си.

3. Мълчат. Повечето от преносимите компютри от бизнес категорията са безшумни, по-евтините преносими компютри се чуват ясно при работа. С частите с ниска мощност, използвани в нетбуците, трудно можете да разберете, без да погледнете екрана му, дали е включен или изключен.

4. Те са евтини. Това често се споменава, но те са по-евтини от всеки преносим компютър в пълен размер. Без значение дали сравните моделите с ION с най-евтиния преносим компютър, нетбукът почти винаги ще печели рунда. Ако бюджетът ви е по-малък от $400, няма много преносими компютри, от които да избирате, и дори по-малко, ако не искате да надграждате.

5. Лесно е да се работи с нетбуци. Отнема няколко секунди, за да изтеглите и отворите и консумира толкова малко натоварване, когато е окачен, можете да го затворите, когато приключи, и да го поставите обратно в ръкава си. Може да издържи дни, когато е затворен и окачен с товар, което ви позволява да се върнете там, където сте спрели работата за броени секунди.

6. Могат да се използват в градския транспорт. Някои биха казали, че дори могат да използват обикновения си бележник тук, но би било доста невероятно, ако могат да го направят удобно да седят в автобуса. Толкова е малък, че няма да падне от краката ви, докато го използвате, както подсказва името; в скута си.

7. Допълнителни безжични възможности. Обикновените преносими компютри рядко предлагат 3G свързаност, но можете да изберете модел за нетбуци без допълнително заплащане или за много малко. Нетбуците се предлагат и с интегриран широколентов 3G модем, така че не е нужно да се притеснявате за получаване на USB ключ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *