6 съвета как да извлечете максимума от вашия нетбук

By | януари 14, 2022

Независимо дали току-що сте получили новия си малък бележник или го имате от дълго време, може да искате да свършите някои задачи. Тези компютри са добре заредени с всички необходими аксесоари, но винаги има начин да спечелите повече пари.

Най-новите нетбуци са много подходящи за предназначението, имате достъп до мрежата за секунди, часовете работят с едно зареждане и са толкова малки, че трябва да запомните къде сте ги поставили, но има някои приложения. Искате да ги изгоните извън зоната на комфорт на тези малки лаптопи.

1. Вземете флаш устройство с голям капацитет. Те са толкова евтини, че можете да ги имате за няколко долара и да осигурят на вашия мини страхотна функционалност. Тъй като тази категория няма оптично устройство, ще ви е необходим начин за прехвърляне на данни между компютри. Има редица решения, но най-доброто решение е да имате флаш устройство. Можете да ги използвате като допълнително пространство за съхранение и като ReadyBoost устройство, когато използвате Windows 7.

2. Софтуерът, който трябва да инсталирате, но не още един. Може би сте забелязали, че нетбуците не са напълно препълнени с памет. Ако искате да го поддържате да работи дълго време, уверете се, че управлявате целия софтуер, който сте поставили на твърдия си диск.

3. Купете калъф за нетбук, за да го защитите. Пластмасата, използвана на тези компютри, често предпазва от драскотини и удари, но ще спите по-добре, след като ги поставите върху неопренов ръкав за $10. В допълнение към основната цена е допълнителен разход и ви позволява да поддържате компютъра си в добро състояние. По желание можете да получите модел, който идва с допълнителен калъф, производителите и търговците често предлагат тази комбинация на намалена цена.

4. Повечето нетбуци използват процесора Intel Atom като основна изчислителна единица, която е свързана с чипсети, които позволяват до 2GB памет. Компютрите често доставят само половината от това количество и ако имате нужда от повече от това, това ви поставя в позиция да избирате сами. Цената на паметта е толкова ниска, че добавя само няколко долара, за да получите допълнителен гигабайт и по-добро многозадачно изживяване.

5. Нетбуците често са навсякъде и в раницата ви. Ако имате нужда от начин да синхронизирате най-важните си файлове с основния си компютър, помислете за получаване на онлайн услуга за архивиране. Повечето от тях са безплатни, така че акаунт от 2-5 GB трябва да бъде доста лесен. Освен това предоставя добър начин за архивиране на вашите данни.

6. Има няколко начина да удължите живота на батерията, ако трябва да бъдете по-дълго. Повечето модели имат добра мобилна производителност от повече от 5 часа, но може да се нуждаете от повече от това. Максималната настройка за яркост е да се показва уредът в добре осветена витрина, не трябва да го използвате дълго време. Половин или по-малко от половината настройка е достатъчна и можете да удължите времето за зареждане с един час. Изключете вашата уеб камера, Wi-Fi карта, Bluetooth и 3g модем, когато не ви трябват. Wi-Fi абсорбира сок за един час при пълно зареждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *