5 предимства на операционната система Android с отворен код на Google

By | ноември 10, 2021

През 2005 г. Google придоби малък бизнес, известен като Android Inc. Това накара Google да навлезе на пазара на мобилни технологии. Android е операционна система с отворен код, базирана на технологията Linux. До 2010 г. тя се превърна във водещата и развиваща се платформа за смартфони в света. До края на третото тримесечие на 2012 г. беше изчислено, че са активирани повече от 500 милиона устройства, използващи ОС Android.

Използването на тази операционна система с отворен код донесе много ползи за потребителите и разработчиците на мобилни устройства. По-долу са 5-те основни предимства на операционната система Android;

  • Свобода за използване на софтуера.
  • Приложение на множество устройства.
  • Поддръжка за 4G мрежи.
  • Възможност за използване и избор на приложения на трети страни.
  • Свобода за смяна на операционната система.

Разработчиците на смартфони и мобилни устройства могат свободно да използват операционната система и дори да я променят, за да отговарят на техните стандарти и нужди. Това означава, че използването на тази операционна система отваря пътя за други производители на мобилни телефони да използват технологията.

Някои от разработчиците на мобилни устройства, използващи тази операционна система, са Motorola Android и HTC. Тези производители на смартфони са успели да проектират мобилни устройства, които използват персонализирани потребителски интерфейси, които работят с основна технология на Android. Освен това разработчиците на мобилни устройства могат също да създават свои собствени приложения, за да подобрят характеристиките на операционната система или просто да я адаптират към приложенията на тяхното устройство.

Това означава, че потребителите на мобилни устройства могат да се насладят на операционната система, използвайки различни устройства от различни производители. Това е един от аспектите, които са допринесли за бързия растеж на мобилните устройства, базирани на Android.

Освен това операционната система с отворен код не е ограничена до едно устройство. Може да се използва на телефони, таблети, преносими компютри и дори ултрабуци. Първият телефон с Android, предназначен за американския пазар, беше HTC T-Mobile G1. Много други телефони са проектирани от други производители и шансовете за растеж са големи.

Производителите на мобилни телефони, използващи Android OS, проправят пътя за подобрения в характеристиките, възможностите и компонентите на устройството. Това ще позволи на крайните потребители да се насладят на разширени функции и приложения.

Освен това операционната система Android с отворен код поддържа 4G мрежи като AT&T, Verizon, Sprint и T-mobile. Това означава, че потребителите могат да се насладят на бърза интернет връзка на ниска цена. Потребителите също имат възможност да изберат безжичната мрежа, която биха искали да използват, което им позволява да използват свързаност, която отговаря на техните нужди и бюджет. В допълнение към възможността на други производители на мобилни устройства да използват свободно операционната система с отворен код, те могат да променят това.

Google беше много полезна с иновациите, представени от други производители на мобилни устройства, и също така финансира тези иновации. Причината, поради която Google избра да не се включва в дизайна на мобилни устройства, може да е, защото иска да се съсредоточи върху основния си бизнес, който е интернет реклама и популяризиране на марката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *