5 важни неща, които трябва да търсите, когато купувате нов лаптоп

By | ноември 10, 2021

Купуването на нов лаптоп не е лесно приключение, тъй като на пазара има толкова много лаптопи. Това прави хората объркващи да избират най-доброто за себе си. Има твърде много опции за избор. Опитваме се да улесним този процес за хората, като предоставим набор от критерии, някои основни неща, които не са бюджетни, за които всеки трябва да помисли, преди да купи ново устройство. По-долу са някои от тези важни неща.

1. Размер

Лаптопите са с размери от 12 инча до 17 инча. Всичко обаче зависи от използването на устройството. Ето защо е важно да изберете идеалния размер. Устройствата от 12 до 14 инча са преносими, което ги прави по-тънки и по-леки от другите.

Те включват EliteBooks и Ultrabooks. Традиционните преносими компютри са около 15,6 инча, което съчетава преносимост и мощност за вас. Конвертируемите устройства могат да се превърнат в таблети, когато клавиатурата бъде освободена или сгъната. Някои дори имат опция за сензорни екрани. Тези устройства се предлагат в почти всяка марка като HP, DELL, ASUS и LENOVO.

2. ЦП

Друг важен фактор за скоростта на обработка е когато търсите нов лаптоп. Повечето устройства имат процесори, базирани на Intel Core, като серията i3, i5, i7 и i9. Можете да търсите такъв според вашите нужди. Лаптопите от серията i3 имат достатъчно мощност за изпълнение на всички основни задачи.

Но процесорът i5 се намира най-вече в повечето лаптопи от висок клас. i7 е за хора, които изискват най-добрата производителност от своите машини. От друга страна, i9s са дори по-мощни от i7s.

3. RAM

Винаги можете да надстроите RAM паметта на вашия нов лаптоп. Почти всички устройства имат поне 4 GB RAM. Въпреки това, ако вашата употреба включва по-тежки приложения, трябва да помислите за поне 8GB или 16GB RAM.

4. Съхранение

Друго важно нещо, което трябва да търсите, когато купувате нов лаптоп, е неговото място за съхранение, тъй като никой не иска да остане без място за съхранение на устройството си. Преди това твърдите дискове са били използвани в много лаптопи, но днешните машини са оборудвани със Solid State Drive (SSD).

SSD дисковете могат да увеличат цялостната производителност на вашето устройство, като предоставят по-високи скорости. Те могат да зареждат данни много по-бързо, когато системата се стартира. Ето защо, ако търсите нов лаптоп, опитайте да потърсите устройства, които идват с SSD.

5. Други неща, които трябва да имате предвид

Когато търсите нов лаптоп, трябва да търсите и други фактори, като време на батерията, качество на екрана, функции на клавиатурата и качество на изработка, за да назовем само няколко. Тези функции са допълнителни при търсенето на идеален лаптоп.

Вземи го

Може да бъде объркващо и трудно да се вземе решение. Въпреки това, ако следвате простите съвети, дадени по-горе, целият процес на закупуване на нов лаптоп ще бъде много по-лесен. Надяваме се, че сега можете да получите най-доброто устройство, което да отговаря на вашите нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *