15 съвета за управление на времето за писатели

By | октомври 25, 2021

Много писатели смятат, че управлението на времето е поне незначителен проблем, докато за други това може да бъде голям проблем, особено тези, които изглежда не намират време за писане. Следните съвети може да не премахнат напълно всичките ви проблеми с управлението на времето за писане, но се надяваме, че те ще сведат до минимум вашите проблеми с управлението на времето.

 1. Проследете времето си. Ако установите, че нямате представа къде е минало времето ви последователно, време е да започнете да следите времето си. Отделете седмица или две, за да запишете как прекарвате времето си от времето, когато ставате сутрин до лягане. Използвайте спирален бележник, разделен на колони: лявата колона за началния и крайния час, средната колона за кратко описание на всяка дейност и дясната колона за времето за завършване на тази дейност. Запишете деня и датата в горната част на всяка страница. След това погледнете дневника, за да определите къде можете да намалите дейностите (или да ги премахнете от рутината си), за да отделите повече време за писане.
 2. Поставяне на цели. Целите дават на писателите нещо, към което да се стремят. Това може да бъде минималният брой думи или абзаци на ден, минималният брой думи или страници на седмица или минималният брой статии на месец. Постигането на целите ви ще продължи да пише напред.
 3. Просто отделете време за изследвания. Това, че трябва да спрете да търсите факти, които не знаете, нарушава всеки график за писане, намалява времето за писане и отвлича вниманието на писателите от техните писателски цели. Отделете редовно време за проучване на информацията, която трябва да напишете тази седмица. Тогава вашето време за писане ще бъде достъпно само за писане.
 4. двойно търсене. Когато търсите есе или друго писане, проучете, като имате предвид няколко истории – както художествена, така и публицистична. Задайте си този въпрос: „За колко истории, статии или романи може да се използва тази информация?“ Това означава, че ще получите максималното време за отписване на минималното време за търсене.
 5. Използвайте времето си за проучване, за да мислите за други идеи. Използвайте стари изследвания, за да обсъдите възможно най -много нови идеи. След като създадете списък със заглавия за седмицата, прегледайте всичките си предишни изследвания по подобни теми и го използвайте, за да попълните някои подробности по всяка тема. Това ще намали част от изследванията, които ще трябва да направите.
 6. Повторно публикуване или актуализиране на стара статия. Намерете някои от старите си статии и намерете няколко начина да ги пренапишете от различен ъгъл или да актуализирате информацията, като и двете изискват минимум допълнителни изследвания. Тъй като по -голямата част от писането вече е направено, времето ви да напишете тези „нови“ статии ще се намали донякъде, защото ще трябва само да перифразирате вече написаното.
 7. Възползвайте се от чакалните – и други загуби на време. Има много пъти, в които трябва да чакаме в чакалнята на лекаря, да чакаме в училищната линия, за да излязат децата ни от училище, и да чакаме децата ни да правят гимнастика. Вместо просто да седи там отегчен Когато търсите в стари списания или подслушвате по -скучните обаждания на други хора по мобилни телефони, вземете писането си със себе си, или на вашия лаптоп, или ръкописно с химикалка и хартия. Възползвайте се максимално от загубеното време, като го превърнете в време за писане. Едно от страхотните неща при писането е, че е преносимо.
 8. Дръжте химикалката и хартията с вас по всяко време.Това ви позволява да си водите бележки за всички нови идеи, които ви хрумват в най -странните моменти. Друг път може да откриете, че умът ви се лута, мисли за нещо различно от писането и когато изведнъж се появява решението на този проблем, който сте имали с определено парче. Запишете го сега, докато мислите за това. След това започнете да работите, за да отстраните проблема в следващата си сесия за писане.
 9. Изпращайте си имейли.Това е онлайн версията за наличност на химикалка и хартия. Докато се грижите за другите домакински задължения, докато използвате компютъра си – знаете, плащате сметки, уговаряте срещи, настройвате споделен график за кола – или осъществявате обаждания на вашия смартфон, в ума ви идва идея за частите, върху които работите . Изпратете си имейл, докато мислите за това, и след това продължете с основните си ежедневни задачи.
 10. Правете почивки. Много от нас са обучени да вярват, че трябва да стоим на бюрата си и да пишем, въпреки че умът и тялото ни крещят за почивка. В такива моменти не работим на най -ефективното си ниво, така че думите, които поставяме на страницата, не са най -добрите ни. От време на време трябва да правим почивки, за да презаредим батериите си. Може просто да си починете в банята, за да не работим от неудобно място. Или може да се наложи да обядваме или да почиваме на тренировка, за да нахраним и подмладим мозъка и тялото си, така че сме будни и нащрек, когато се върнем към писалището.
 11. всичко по подходящ начин. Приемането на здравословна диета поддържа мозъка на нашите писатели в добро работно състояние. Не пропускайте ястия и преди всичко закуска и хапвайте здравословни закуски, ако умът и тялото ви се нуждаят от тях. Намалете кофеина. Твърде много ще ви направи по -напрегнати, отколкото бдителни. Ограничете или спрете употребата на алкохол. Това не те прави по -добър писател, а просто те прави алкохолик и губи много ценно време за писане, докато си пиян или поне раздразнен.
 12. Поддържайте вашите задачи за писане гъвкави. Понякога писателите откриват, че парчетата, върху които решават да работят по време на писането, не работят с тях този ден. Но друго парче им се обажда. Няма закон, който да казва, че трябва да се придържате към график за писане точно както сте планирали. Понякога е най -добре да напишете парчето, което ви идва лесно, и да запазите най -трудното парче за ден, когато ще бъде по -лесно да го напишете.
 13. Балансирайте натоварването си. „Малко глупости от време на време се радват на най -мъдрите хора.“ Чух го във филма Уили Уонка, версията на Джийн Уайлдър. Това е много по -дълга версия на правилото „вземете почивка“ по -горе. Този човек ви кани да си вземете почивен ден или дори седмица или две, за да се отдалечите от писалището за известно време. От вас се иска да спрете да пишете напълно и да прекарвате време със семейството си, да правите забавни неща като да ходите на пикници, да плувате на плажа или да гледате филм и да играете настолни игри. Единственото правило е, че нямате право да пишете или дори да мислите за писане. Разрешено ви е само да се забавлявате, да балансирате работата.
 14. Научете кога да кажете „не“. Някои писателски работни места не струват нашето време, защото (а) те не плащат достатъчно, (б) те ще отнемат толкова много от времето ви за писане, че няма да имате време за други платени работни места, или (в) те ще често се нуждаете от тях далеч от семейството си. Научете се да казвате „не“ на тези проекти, освен ако няма основателна причина да кажете „да“. Също така, писателите трябва да се научат да казват „не“ на приятели и семейство, които настояват да наричат ​​„само чат“ по време на редовните си периоди на писане. Има много добри книги и статии, които съдържат отлични предложения как да се подходи учтиво към нахлуването на времето за писане. Те си заслужават времето за проучване.
 15. Изгубено време. Сред многото проблеми, с които се сблъскват писателите, са тези лични демони, известни като водите на времето. Най-добрите разхитители на време включват: отлагане, прекарване на много време в непродуктивни „неща“, които не ни помагат с писането ни или нещо друго, прекарване на много време в организиране и реорганизиране на нашите пространства за писане и писане на графици за списъци със задачи, гледане на телевизия и отговаряне на имейли, четене на вестници, отговаряне на телефонни обаждания, четене (книги, вестници, списания) вместо писане, разрешаване на прекъсвания, сърфиране в интернет. Като изрежем тези загуби на време или ги намалим до строг и абсолютен минимум, ще освободим повече време за писане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *