Често задавани въпроси за батерията за лаптоп – Преди да купите нова батерия

By | декември 28, 2021

Виждал съм различни видове батерии като 6, 9 и дори 12 клетки, какви са те?

Това число показва броя на отделните клетки, използвани за съставяне на батерията на вашия лаптоп. Колкото по-голям е броят на клетките, толкова по-голям е капацитетът на батерията. Като цяло батерията с най-малко клетки е стандартната батерия, която се доставя с лаптоп. 9-клетъчните или 12-клетъчните батерии са батериите с удължен и голям капацитет, които ще ви осигурят много по-дълго време на работа с едно зареждане.

Преди да закупите батерия с по-голям брой клетки, трябва да прецените ползите спрямо допълнителния размер и тегло, особено ако носите лаптопа си цял ден.

Има ли значение степента на акумулаторните клетки?

Обикновено батерията на лаптопа осигурява между 400-800 жизнени цикъла в зависимост от употребата и качеството на батерията. Нискокачествените или лошо произведени батерии ще осигурят по-малко цикли и по-кратък живот.

  • Висококачествени батерии (клас А клетки) – 12-18 месеца
  • Батерии със средно качество (клас B клетки) – 10-15 месеца
  • Нискокачествени батерии (клетки клас C) – 5 до 10 месеца

Колко време ще отнеме нова батерия, за да захрани лаптопа ми?

Действителният живот на батерията зависи от изискванията за захранване на оборудването, като приложенията, които изпълнявате, и настройките на вашия лаптоп. Нашите резервни батерии ще издържат същия капацитет като оригиналната батерия, която се доставя с вашия лаптоп, когато е била чисто нова (същия капацитет) или ще издържат по-дълго. Обикновено 4400mAh ще издържи между 45-90 минути. Можете да изчислите колко дълго ще издържи батерията с по-висок капацитет въз основа на разликата в mAh. Батерията от 7 200 mAh ще ви даде 64% повече време на работа, а 10 400 mAh ще ви даде 136% повече време на работа от 4400 mAh на зареждане.

Колко дълго издържа батерията на лаптоп? Кога трябва да помисля за смяна на моя?

Всички акумулаторни батерии се износват с времето и употребата. С увеличаването на времето и кумулативното използване производителността ще намалее. За обикновения потребител забележимо намаляване на времето за работа обикновено се забелязва след 18 до 24 месеца. За опитен потребител времето за работа обикновено може да бъде намалено с 18 месеца. Препоръчваме да закупите нова батерия за лаптоп, когато времето на работа не отговаря на вашите нужди.

Какво са ватове/час, волтове и милиампери/час?

Всяка батерия има три номинала, които са ват-часове, волтове и милиампер-часове.

ватчас (wHr) Това е единица енергия, равна на работата, извършена от един ват, работещ за един час и равна на 3600 джаула. И wHr е изчислението за напрежение и mAh.

милиампер (mA) Това е единица за измерване на електрическата енергия във времето. Той представлява общото количество енергия за съхранение във вашата батерия. Рейтингът на mAh също е мярка за това колко часа може да издържи батерията. Колкото по-висок е амперчасовият рейтинг на батерията, толкова по-дълго е времето на работа на батерията. Не е необичайно някои от нашите батерии да имат по-високи или по-ниски стойности на усилвателя. Това няма да доведе до никаква несъвместимост.

напрежение (V) Това е количеството електричество, доставяно на вашия компютър. Количеството мощност от контакта ви е повече от това, от което се нуждае вашият лаптоп, за да функционира. Следователно, трансдюсерът има кутия, подобна на лента, която ще намали мощността, което понижава номиналното напрежение. Всеки производител на компютри проектира своите компютри според съответните изисквания за напрежение. След това вашият батериен комплект ще бъде съобразен с напрежението на променливотоковия адаптер. Батериите за лаптоп се състоят от няколко батерии, свързани последователно. Въпреки че напрежението на батерията с голям капацитет може да не е същото като оригиналната батерия, напреженията трябва да са в разумен диапазон. Всяка резервна батерия за лаптоп трябва винаги да е в диапазона +/-1 волта. Всичко над този диапазон може да причини несъвместимост.

Съвети: Горното съдържание идва от https://en.l laptopbatteryshop.nl/help/battery-faqs.htm.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *