Целеви лаптоп

By | октомври 17, 2021

Светът се разраства много бързо и технологиите играят най -важната роля в развитието на човешкото общество на земята. От началото на технологичния прогрес е установено, че някои нации са технологично напреднали в сравнение с повечето нации.

През последните десетилетия компютърните технологии се превърнаха в основен приоритет за човешката цивилизация. В момента лаптопът или компютърът се счита за част от човешкия живот. Без лаптоп или компютър е много трудно да прекарате един ден.

Има много страни, които произвеждат компютри или лаптопи, но повечето страни по света все още изостават да произвеждат свои собствени лаптопи. Много държави се опитват да разработят компютърни технологии за собствени нужди, защото искат да развият технологично ново поколение. Ако имат собствено производство, те могат да обслужват евтини лаптопи за всички.

Бангладеш е развиваща се страна и повечето електронни продукти се внасят от Китай или други развити страни. Тъй като търсенето на лаптоп или компютър расте много бързо и повечето хора искат евтини продукти, правителството на Бангладеш реши да сглоби лаптопа с тяхната технология. Doel е първата марка лаптоп в Бангладеш.

Дулата е бенгалска дума. Това е името на националната птица на Бангладеш, а марката е кръстена на птицата Doel (Източна сврака Робин). Това е широко използван символ в Бангладеш. Лаптопите се сглобяват от Telephone Shilpa Sangstha.

Производителят имаше за цел да предостави на хората от страната евтин лаптоп. Тъй като повечето хора живеят в селски райони и нивото на доходите им не е толкова добро за закупуване на други маркови лаптопи, така че евтините лаптопи ще бъдат чудесен източник за тях.

В момента те работят с пет модела лаптопи, включително модел на начално ниво на стойност около 130 долара. Правителството увери, че там, където ще има масово производство, цената ще падне със 100 долара.

Тези пет модела са:

  1. Основна цел-2102
  2. Objective Basic-0703
  3. Целеви стандарт-2603
  4. Doel Advance-1612i3
  5. Doel Advance-1612i5

Първият модел Doel е оборудван с операционни системи Google Android с основни функции. Основните и стандартните модели Doel се считат за нетбуци с правилната цена и характеристики. Всъщност предишните модели са стандартни лаптопи със съвременни спецификации.

В момента не всеки има наличен модел. Първо произведените лаптопи се разпространяват сред държавните служители и до края на 2012 г. всички модели ще бъдат достъпни за обществеността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *