Упражнение с три стола, за да разширите перспективата си

By | октомври 28, 2021

Сега, ако имате някакъв вид трудност с конкретен човек, това упражнение може да ви помогне да получите представа за гледната точка или гледната точка на този друг човек.

Така че първо вземете своя личен или духовен бележник (или дневник) и след това запишете мислите си за проблема или ситуацията. Не е задължително това да е „конфликт“, точно както когато трагедия се случи и на двама ви, тогава можете да разширите гледната си точка, като използвате тази практика, за да видите прозрението, което можете да получите за мислите, чувствата и вярванията на другия човек , например. Малко аспекти на личността.

Сега можете да подготвите три стола. Два стола ще се изправят един срещу друг, а другият стол е повече или по-малко столът на наблюдателя (така че позицията е желателна за „наблюдател“). Или ако решите да го направите, можете да използвате въображението си, за да изобразите сцените от този сценарий.

Сега, когато седнете на първия стол, започнете да си представяте, че другият човек е с лице към вас, седнал на стола точно срещу вас. Вие сте един срещу друг и се взирате в тях. Затова се запитайте как се чувствам? И какво искам да кажа? И какво искам да се случи? Разбира се, след това трябва да вземете бележника си, за да запишете личните си мисли.

След това преминете към стола точно срещу първата си седалка. Сега си представете, че седите на първия стол и си представете, че сте другият човек. Така че практикувайте емпатия – представете си и се преструвайте на другия човек. Опитайте се да видите от неговата (или негова) гледна точка. Като другия човек, какви са вашите чувства? какво искаш? какво искаш какво мислиш? Какво е неговото виждане за ситуацията или проблема? Как се чувстваш (като някой друг)? А сега вземете бележника си и запишете мислите си.

Накрая преминете към последния стол. Вие сте човек, който е извън ситуацията и при това наблюдател и мъдър наблюдател. От тази гледна точка се запитайте: Какво виждам? Какво искам и за двамата, седнали на другите столове? Кои са важните неща, които трябва да запомнят? След като сте си задали тези въпроси внимателно и с дълбоко размисъл, запишете нови открития и дори важни стари идеи в тетрадката или дневника си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *