Трябва да знаете посоката на Web Design Sense

By | октомври 30, 2021

Какво ви идва наум, когато чуете думата „отговорност“. Нещо, което се вписва във вашата мисия? Или задачите, които трябва да изпълните? Е, може би тук мислите погрешно. Ако нарушите думата отговорност – получавате две думи. Отговор и способност. Така че отговорността е само вашата способност да реагирате. Днес, за промяна, ще говорим за отговорността на едно неодушевено понятие. И това е – отговорът на уебсайта.

Какво е отзивчив уеб дизайн и защо е важен?

Просто казано, адаптивният дизайн на уебсайт ви позволява да приспособите уебсайта си към различни устройства и техните размери на екрана. Тя може да включва всички устройства, които използваме за сърфиране в интернет, включително мобилни телефони, лаптопи, настолни компютри, таблети и т.н. Въпреки това повечето ИТ компании, които предлагат отзивчиви услуги за уеб дизайн, не търсят просто отговора. Напротив, те са адаптирали „първия мобилен подход“.

Причината е проста. Днес почти 2,6 милиарда души използват телефони и до 2020 г. този брой ще надхвърли 6 милиарда. Ако искате хората да получат достъп до вашия уебсайт на една ръка разстояние и да взаимодействат с тях на лично ниво, трябва да им дадете отзивчив уебсайт. Така че, преди да се обърнете към компания, която предлага услуги за разработка на мобилни уебсайтове, трябва да знаете няколко неща.

  • Вижте какви устройства използва вашата аудитория за достъп до вашия уебсайт

  • Разберете какъв трафик има на компютри, таблети и мобилни телефони

Освен това трябва да знаете, че всеки браузър на уебсайт има своя собствена мобилна версия и показва уебсайта по различен начин. И тъй като трябва да създадете уебсайт, който е чувствителен към всички браузъри, трябва да проектирате съответно.

Неща, които трябва да имате предвид, преди да създадете адаптивен дизайн на уебсайт

Преди да отговорите с уебсайта си, трябва да помислите и да посочите определени аспекти. Ако не сте технически човек, може да не сте наясно с това. Така че ето обобщение на това.

а) Мерки на уебсайта

Много е важно за чувствителните създатели на уебсайтове да разберат, че няма такова нещо като стандартен размер на уебсайт. И с хилядите устройства, налични на пазара, разделителната способност и размерите на екрана често се променят. Целта на обхождането на уебсайт зависи от ситуацията. Например, ако потребител търси урок, той може да отиде на работния плот. И ако някой разглежда новините, може да предпочете да го направи на мобилния си телефон.

Можете да разглеждате Google Analytics, за да разберете кой уебсайт е правилният размер за вашия уебсайт и след това да вземете решение. Професионалистите, които предоставят услуги за отзивчив уеб дизайн, също могат да помогнат.

б) Вземете проектирани поне 3 дизайна

Много е важно за чувствителните създатели на уебсайтове да разберат, че няма такова нещо като стандартен размер на уебсайт. И с хилядите устройства, налични на пазара, разделителната способност и размерите на екрана често се променят. Целта на обхождането на уебсайт зависи от ситуацията. Например, ако потребител търси урок, той може да отиде на работния плот. И ако някой разглежда новините, може да предпочете да го направи на мобилния си телефон.

За да работи добре адаптивният дизайн на уебсайтове, е важно да имате 3 оформления с различни ширини на браузъра. Вижте някои идеални размери:

  • Малък: по-малко от 600 px – Как да преглеждате съдържание на смартфони

  • Средно: 600 px и 900 px – Съдържанието ще бъде достъпно на таблети, нетбуци, компютри и таблети.

  • Голям: повече от 900 px – Как ще изглежда съдържанието на компютрите.

Тези дизайни трябва да имат сходни графични и текстови характеристики. Тези устройства обаче трябва да са проектирани да показват най-доброто съдържание. Винаги е добра идея да свиете страницата, за да пасне на малкия размер.

Предимства на отзивчивия уеб дизайн

Дизайнът на адаптивни уебсайтове предоставя ползи за бизнеса, дизайнерите, разработчиците и потребителите по начините, описани по-долу:

Бързото развитие като рентабилен процент

Отнема по-малко време за създаване на адаптивни уеб дизайни в сравнение с изработването на мобилно приложение. А както знаем, времето е пари. Свържете се с фирма, която го предлага услуги за разработка на мобилни уебсайтове на конкурентни цени. Дори ако трябва да похарчите повече, отколкото бихте направили, за да създадете два уебсайта, това ще ви спести пари за настройка, поддръжка и други актуализации.

По-добри проценти на конверсия

Да бъдеш чувствителен към уебсайта си не означава само да намалиш степента на отпадане. Става дума за осигуряване на стабилно и интерактивно потребителско изживяване на всички устройства. И след това те със сигурност ще се върнат и ще доведат други потребители. Ако имате уебсайт, който изглежда професионално на различни платформи, вашите потребители никога няма да бъдат разочаровани или да отидат при конкуренти.

Събирай

Ние растем в света на нещата в интернет и виртуалните реалности. Така че колкото по-голямо разнообразие от устройства има, толкова по-голяма ще бъде необходимостта от сложни адаптивни уеб дизайни. Ако искате да отговорите на бързо развиващите се изисквания на клиентите, време е да помислите за наемане на отзивчив създател на уебсайт за вашия уебсайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *