Топ 5 съвета за по-бързо стартиране на вашия нетбук

By | декември 29, 2021

Нетбуците стават все по-разпространени, ако се разхождате из града ще видите бизнесмени да пият кафе пред вас с нетбук. Тези устройства са известни по различни причини, но скоростта не е една от тях. Или е така?

Нетбуците не винаги получават лъскавите преносими компютри с нова технология, които получават, няма i3, i5 или i7 в нито един от тях, няма да намерите солидно решение като core 2 duo или AMD. Те са оборудвани с най-добрия хардуер в категорията, особено за нисък живот на батерията и ниска консумация на енергия. Въпреки това, има начини да извлечете допълнителни конски сили от тези малки джаджи.

1. Не позволявайте на всички програми да замърсят вашата система. Нетбуците са уязвими към програми, които използвате веднъж и никога не стартирате. Не е особено голям проблем, ако програмата не се стартира сама; Драйверите, мигновените месинджъри, вирусните атакуващи често правят това и затрудняват ресурсите, с които вече разполагате.

2. Дефрагментирайте файловата система. Може би сте го чували сто пъти и има хора, които казват, че NTFS изобщо не е фрагментиран, но вземете този съвет и стартирайте дефрагментиране веднъж месечно. Ще откриете, че добре функциониращата файлова система прави деня ви малко по-лесен. Ако всичко върви добре, ако си заслужава.

3. Премахнете шпионски софтуер. Всеки компютър, който не работи с активен шпионски софтуер, ще зарази тези компютри. Тези програми биха останали незабелязани на солиден настолен компютър, не толкова на нетбук. Има хубави безплатни програми за справяне с тази програма, изтеглете една и откъснете очи от нея.

4. Стартирайте програма за обща функция по всяко време. Има системи за незабавни съобщения, които трябва да сте онлайн. Това не е проблем, ако използвате централизиран клиент. Копие на MSN Live, Yahoo Messenger и копие на Gmail е по-удобно за ресурсите решение, отколкото да стартирате браузъра си, за да поддържате връзка с момчета във вашия акаунт в Gmail. Има клиенти, които правят всичко това, без да изядат цялата ви RAM памет и да правят повече.

5. Инсталирайте повече RAM. Това не е безплатно, разбира се, но е ефективен и доказан начин за облекчаване до известна степен на многозадачните проблеми. Повечето нетбуци имат 1 GB RAM и 2, така че се консултирайте с производителя на вашето устройство, за да видите дали можете да ги инсталирате сами или се свържете с техния сервиз. Ако гаранцията изтече, това не е проблем, купете памет и го изхвърлете. Първо извадете батерията и я изключете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *