Топ 10 съвета за устойчива батерия за нетбук

By | януари 10, 2022

1. Избягвайте топлината. Това е първата и най-важна стъпка, която можете да предприемете. Избягвайте пряка слънчева светлина и помислете за премахване на батерията, когато сте в гореща кола.

2. Лошо е като топлината вътре. Той отделя повече топлина, когато процесорът е напълно зареден, което може да повреди живота на устройството. За да предотвратите това, извадете батерията (когато е силно изключена) и използвайте компютъра си, ако очаквате компютърът да работи с тежки процесори или GPU приложения.

3. Не го оставяйте замъглено. Литиево-йонните батерии не го харесват, когато са напълно разредени. Някои частични натоварвания и разряди са по-здравословни, отколкото да ги оставяте на дъното и да зареждате на 100%.

4. Не презареждайте устройството. Предпазните вериги се грижат за този проблем, но все пак не е нужно да го държите в зарядното в продължение на седмици. Претоварването е толкова лошо, колкото пълното изтегляне.

5. Когато съхранявате, уверете се, че температурата не е нито твърде висока, нито твърде ниска. Също така е добра идея да не замръзвате и да съхранявате уреда в гореща кола или близо до радиатор. Използвайте запечатваща се торба, заредете батерията до около 50% и я поставете в хладилник между 0 и 5C.

6. Избягвайте да използвате резервен, който е на склад от известно време. По време на съхранение батерията може да загуби голяма част от мощността си чрез вътрешно съпротивление, което може да я повреди и да намали максималния й капацитет.

7. Ако забележите сериозен спад в производителността през първите 3-4 месеца, свържете се с гаранционната телефонна линия и сменете, нито един литиево-йонен акумулатор няма да бъде презареден навреме и фабриката може да е в състояние да надстрои и ремонтира не- издръжлив такъв. щета.

8. Използвайте зарядното устройство, което получавате с вашия нетбук, и избягвайте доколкото е възможно повторно преработени устройства. Ако се счупи или се загуби по някакъв начин, изберете маркова подмяна (или поискайте замяна с гаранция). Неправилното не само може да счупи батерията ви, но също така може да създаде опасност от пожар.

9. Дръжте батерията суха. Високите нива на влажност увреждат конекторите между конектора и конектора, което може да доведе до опасности за безопасността или повреда на устройството. Ако е възможно, избягвайте да го използвате на влажни места.

10. Не купувайте стар нетбук, дори и да е „чисто нов“. Ако е бил на рафтовете от половин година, има вероятност батерията да се повреди поради топлина или поради пълно разреждане, „разреждане на рафта“. Ако имате възможност, проверете датата на производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *