Съвети на Microsoft OneNote: 10 готини начина, по които можете да използвате OneNote

By | октомври 8, 2021

С оформлението на дигитален бележник Microsoft OneNote е място за създаване, събиране, съхраняване и търсене на бележки. Това е чудесна програма за организиране на части от информация, които може да не се вписват лесно в архитектурата на някоя от другите ви програми на Office. И когато съхранявате бележниците си в мрежата или в облака, можете да получите достъп до данните си от множество устройства и дори да ги споделите с други.

Какво може да се използва в OneNote?

С OneNote можете да организирате бележки по раздели и страници във вашите бележници. Тези бележки могат да включват:

 • документи

 • електронна поща

 • Задачи

 • Уеб страници и други хипервръзки

 • Снимки, графики и медии

 • Публикации

 • Данни от други програми на Office

Съвети на OneNote: Съдържание, което лесно можете да вмъкнете

OneNote е много гъвкаво приложение, което може да съдържа широк спектър от съдържание. Не сте ограничени от размера на страницата или линейната структура. Разделът Вмъкване на лента ви дава някои идеи за типа елементи, които лесно можете да вмъкнете в OneNote. Нека разгледаме тези съвети на OneNote и други.

 1. Запис на аудио или видео: Няма нужда да използвате смартфона си, за да записвате бележки от срещи или видео на събитие. Просто направете видео или аудио запис направо в OneNote. Също така е лесно да прекъснете записа и да възпроизведете аудио или видео.
 2. печат на файл: Искате ли да запечатате печат, без да сканирате файл или да създадете PDF? От всяка програма на Office, просто изберете Изпращане до OneNote като опция за принтер. От тази опция можете да изберете името на бележника, раздела и страницата, където искате да заснемете разпечатката. Можете също да вмъкнете разпечатка директно от OneNote.
 3. прикачен файл: Когато хартиено копие не е необходимо, вместо това добавете прикачен файл. Файлът може да бъде отворен директно от OneNote, въпреки че прикаченият файл не е свързан обратно с изходния файл, който може да е бил актуализиран.
 4. Хипервръзки: Бележниците на OneNote могат също да съхраняват връзки към уеб страници, имейл адреси или файлове във вашата мрежа.
 5. Таблици и електронни таблици: Когато вашите бележки изискват по -организиран вид или дори изчисления, добавете таблица или електронна таблица към страницата на бележника. OneNote поддържа уравнения и символи за по -подробни записи.
 6. Печат на дата и час: Докато създавате бележки, добавянето на дата и/или времева марка помага за документиране на вашите коментари и допълнения, особено когато споделяте бележници с други.
 7. Етикети, задачи и елементи от задачи: Организирайте бележките си като елементи за действие, като присвоите тагове на отделни бележки или елементи. Етикетът маркира елемент с етикет като „Задачи“, „Важно“ или „Въпрос“. Ще намерите тези опции в раздела Начало или ще използвате клавишни комбинации, например [Ctrl]+1 за „Задачи“, за да маркирате бележка. Етикетите могат да се търсят в лаптопите, така че да могат лесно да бъдат намерени. За да следите, маркирайте To Do, когато приключите, или го изпратете в Outlook, за да създадете задача на Outlook.
 8. Персонализирани страници: Въпреки че няма нужда от строга структура на страниците в OneNote, може да ви бъде по -лесно да работите с някои страници, като промените външния вид на страницата. В раздела Изглед на лента променете цвета на страницата, изберете от различни подчертани шрифтове или променете размера и оформлението на изгледа на страницата.
 9. Графика: С устройство със сензорен екран или лаптоп и химикалка можете също да създавате ръчно рисувани форми и рисунки с широк диапазон от цветове и ширини. Ще откриете тези възможности в раздела Tape Draw. Ако нямате сензорен екран или писалка, OneNote поддържа и рисуване с мишка. Поне ако сте по -добър художник от мен!
 10. Мастило към текст или мастило към математика: Подобно на инструментите за рисуване, можете да създавате ръчен текст в бележките си. Ако вашият почерк е четим, изберете функцията Ink to Text, за да преобразувате писането си в текст.

Разгледайте тези съвети на OneNote, за да разширите разнообразието от начини, по които можете да създавате, улавяте и редактирате важно съдържание в бележниците на OneNote.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *