Стъпки как да ускорите вашия лаптоп

By | януари 8, 2022

Въпреки скорошната тенденция на мобилни телефони и таблети, компютрите все още се използват широко на работното място, особено в корпоративния бизнес и не се ограничават до малки и средни предприятия (МСП), тъй като никога не могат да бъдат заменени и все още се използват от домашни/местни потребители .

Ускорението на лаптопа може да бъде най-важният фактор за използваем компютър, тъй като колкото повече използвате нещо, толкова повече поддръжка ще изисква то. Но поне при компютрите не става въпрос за износване, а по-скоро за почистване, филтриране и отчуждаване на нежелани данни от устройството. Този документ или ръководство подробно описва начините как да ускорите вашия лаптоп.

Как да ускорите вашия лаптоп, като извършите почистване

Всички версии на Microsoft Windows имат опция за почистване и дефрагментиране на диска. Тъй като това е съществената част от обслужването и почистването за ефективно ускоряване на вашия лаптоп до голяма степен зависи от това колко добре се справя този метод в теста, така че ускорете Windows 10, най-новата версия на Windows и сте на път към работещ компютър.

Как да ускорим лаптопа, като извършим почистване, но какво точно е то?

Когато използвате предимно компютъра си, имате достъп до данни чрез поточно предаване или може би дори изтегляне. Сега, въпреки че случаят е такъв, вашето устройство запазва малки битове от файлове с данни на вашия твърд диск за справки и информация за регистрационните файлове, така че следващата заявка и двупосочен трансфер на информация да са по-хардуерно наясно следващия път, което води до бързо изпълнение. Така че, ако използвате компютъра си, предимно интернет отново, два пъти на ден, веднъж на ден или дори само 3 дни в седмицата, можете бързо да видите количеството малки файлове, които могат да бъдат добавени. Това означава, че от време на време се налага почистване. Има много стъпки за това как да ускорите лаптопа чрез процедура за почистване Временни файлове, системни файлове, актуализация на Windows, изчистване на папката за изтегляния. Ще се изненадате колко много компютри има, където папката Downloads е пълна с излишни данни, които вече не са необходими, видях го.

Как да ускорите лаптоп – дефрагментирайте

След като следвате успешно почистване, сега имате предвид, че вече сте изчистили компютъра си от боклук и едва сега можете да видите, че има смисъл да започнете дефрагментиране на диска, за да ускорите вашия лаптоп. Какво означава дефрагментиране на диска? Той основно оптимизира устройството, като реорганизира файловете на твърдия диск в състояние, в което има смисъл за твърдия диск по логичен и последователен начин, така че производителността да стане по-лесна и по-ефективна за компютърната система и по този начин дава на потребителя забавление и лесен за използване начин за използване на вашия компютър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *