Смяна на екрани за лаптопи и LCD екрани

By | октомври 23, 2021

През последните години с бързото разширяване на интернет индустрията „направи си сам“ се разшири с експоненциална скорост. Напоследък, с появата на YouTube и други видео сайтове, които предоставят инструкции стъпка по стъпка-много хора са насочили ръцете си към самостоятелно поправяне, спестявайки пари по време на икономическа криза.

Смяната на екрана на лаптоп не прави изключение от това правило и през последните години собствениците на лаптопи се хващат за нещо, което някога се е смятало за обезсърчаваща задача. Всъщност, както повечето неща в живота, въоръжени с правилната информация, е изключително лесно да замените екрана на лаптопа.

Екраните на лаптопите се предлагат в много размери и стилове и първото нещо, което трябва да направите, е да определите какъв тип LCD екран е вътре в този лаптоп. Много онлайн доставчици на LCD имат база данни, в която влизате в екраните на всякакви лаптопи и могат да ви помогнат бързо, но премахването на стария екран и обаждането на доставчик с номера на модела на задната част на екрана винаги е по -добрият начин.

Някои производители на лаптопи като DELL и Sony например поставят различни видове дисплеи с един и същ модел лаптоп. DELL например ви позволява да персонализирате вашия лаптоп при плащане при покупка и да избирате различни видове дисплеи, да хвърляте гаечен ключ в работата и да изберете замяна, но ако се консултирате с професионален доставчик, това не би трябвало да е проблем.

Тъй като производителите на лаптопи рядко произвеждат частите вътре, по -скоро купувате от Китай и Далечния Изток и връщате значката, не е нужно да се връщате при компанията, която е направила вашия лаптоп за заместващ екран.

Премахването на екрана на лаптоп е лесен процес, след като го направите, преинсталирането на нов екран на лаптопа е точно обратното на процеса на премахване. Целият процес е илюстриран в кратко, но кратко видео за смяна на LCD екрана, което може да бъде намерено на http: //www.l laptop-lcd-screen.co.uk/laptubeparts/video.asp

След като сте въоръжени с цялата необходима информация, сте готови да започнете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *