Смисълът на това ще отмине

By | октомври 14, 2021

Една от любимите ми поговорки е „Това също ще се случи“. Пословица, произхождаща от персийската поезия и еврейския фолклор, тя също се вижда в поезията на Едуард Фицджералд и е използвана в речта на президента на САЩ Ейбрахам Линкълн. Преди стотици години поговорката е запечатана в съзнанието на хората.

Произходът на поговорката идва от басните на цар, който иска да я унижи. В еврейската версия цар Соломон търси пръстен, който ще направи щастливите хора тъжни и щастливи. И в двата случая кралят е представен с пръстен, гравиран с фразата „Това също ще премине“.

Фразата е красива със своята простота и чиста сложност. Той има само четири думи, кратка поговорка и въпреки това тежи толкова много. Каквато и ситуация да имате в живота си, нещата в крайна сметка ще се променят и ще свършат.

Разглеждайки поговорката от контекста на всеки момент от живота на човек, е лесно да се види пълният ефект. В каквато и ситуация да се намирате, в крайна сметка ще умрете и всичко вече няма да съществува. В същото време всички емоции, които изпитвате в този момент, са само временни и нови събития в живота ви ще дойдат и ще променят тези чувства.

Като цяло поговорката е ужасна и не е изненадващо, че съществува от толкова години. Дори когато разглеждаме нашия икономически спад днес, хората трябва да бъдат съкрушени да знаят, че това също ще бъде преодоляно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *