Разработка на приложения за Android – Лесни и бързи приложения за мобилни телефони!

By | октомври 28, 2021

Операционната система за мобилни телефони Android на Google и Open Handset Alliance буквално включиха тези удобни устройства, за да функционират като роуминг компютър. Това мобилно приложение, базирано на Linux Kernel, е платформа с отворен код за разработчици на приложения, без да се налага да разработват по-ефективни и удобни за потребителя приложения за своите телефони. Изисква по-малко инвестиции и също така обещава добра възвръщаемост на инвестицията. Разработването на приложения за Android се превърна в доста печеливш бизнес за собствениците на малък и среден бизнес и независими разработчици с по-малко инвестиции, за да печелят добри пари.

Защо разработването на приложения за Android има смисъл?

Има няколко причини за нарастващия брой разработчици на Android, които се интересуват от този конкретен сегмент от индустрията.

• Да бъдеш платформа с отворен код дава на разработчиците предимство пред останалите. Той работи, за да направи своята общност на разработчици по-силна и безупречна и гарантира, че приложенията, които разработва, е по-малко вероятно да се провалят.

• Основите на ядрото на Linux осигуряват по-голяма стабилност на производителността и осигуряват гладка операционна система без страх от повреда.

• Разработката на Android не създава голям проблем, когато става въпрос за пренасяне на приложението. Разработчикът трябва да работи интелигентно, за да персонализира дизайна и да разбере кое е най-доброто за техния проект.

• Тъй като е наличен, участието на разходите е малко, а също така факторът време е значително намален, което допринася за по-бързото развитие и спестява пари и време.

Разглеждайки тези положителни аспекти, разработката на Android превзе пазара с буря, като все повече и повече разработчици проявяват интерес към създаването на специални и интересни приложения за Android.

Какво представлява разработката на приложения за Android?

Смартфоните се превърнаха в основно устройство, тъй като се свързват със света с едно докосване. Независимо дали искате да го използвате за работа или за забавление, устройства като BlackBerry и iPhone се оказаха идеалният избор. Дори за по-малки компютри или нетбуци, приложенията за Android са подходящи за множество цели. Нарастващият брой потребители на смартфони е необходимостта от по-ефективни и фокусирани приложения за Android чрез постоянно увеличаване на броя на работните места за разработчиците на приложения за Android. Ако погледнете пазара и растежа на този сектор, ще забележите директен ръст в приложенията и купувачите, които искат да използват повече своите преносими устройства. Докато се опитват да отговорят на нарастващите нужди на потребителите, разработчиците на Android по целия свят се обединиха в разработването на иновативни приложения за Android, за да удивят потребителите.

Какви са технологиите, включени в разработването на приложения за Android?

Този процес също включва програмиране на Java, за да ви помогне да разработите полезно приложение. В същото време, ако разработчикът на Android иска да получи достъп до други приложения на трети страни, той може лесно да го направи, използвайки java и рамката с отворен код на Android. Android използва GSM, CDMA, EDGE, Wi-Fi, Bluetooth, EV-DO и UMTS за изпращане и получаване на данни през множество платформи. Той също така поддържа 2D и 3D графики, както и MPEG4, H.263, H.264, AMR, AMR-WB, MP3, AAC, JPG, BMP, GIF, PNG, WAV и MIDI формати за изображения, видео и аудио. файлове. Други функции включват видеокамера, GPS, сензорни екрани, акселерометър и магнитометър и др. Можете също да предавате съобщения за междупроцесна комуникация (IPC) и да използвате P2P за Google Talk и SQLite за съхраняване на данни и др.

Android помага на разработчиците да създават иновативни и полезни приложения със своята проста рамка. И това е причината да намирате все повече и повече независими и организации, които да правят пари чрез разработката на Android.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *