Първият лаптоп Acer – Последната история

By | ноември 4, 2021

Acer бързо се превърна в един от най-големите производители на персонални компютри в света. Това е особено впечатляващо, защото компанията няма история на производство на изостанали компютри сред своите конкуренти. И HP, и Toshiba произвеждат компютри на потребителския пазар много по-дълго от Acer. Acer е деветият по големина производител на компютри в света днес. Първият компютър, произведен от Acer, който излезе на пазара, беше Aspire PC, който беше представен през 1995 г. Година по-късно компанията се разшири допълнително в потребителската електроника и сега е готова да се превърне в световна електроцентрала.

През 1997 г. Acer купи подразделението за мобилни компютри от Texas Instruments. Тази покупка предизвика тяхното присъствие на пазара на лаптопи. През 1998 г. Acer разшири гамата си от преносими компютри, използвайки нов мултимедиен процесор, произведен от Intel. Те предложиха два нови модела със 150 MHz Pentium MMX чип. Най-горното устройство беше AcerNote Light 386, което включваше 2 GB твърд диск, 32 MB RAM и CD-ROM. Тази единица беше под 3500 долара. Единицата с по-ниска цена, известна като AcerNote Light 383, имаше подобни характеристики, но включваше 24 MB RAM и беше на цена от около 2600 долара.

Въпреки че може да изглеждат странни според днешните стандарти, те бяха технологично много напреднали машини за времето си. Acer предложи и други модели лаптопи през 1998 г., които бяха значително по-евтини, но имаха по-бавни процесори, по-малко RAM и твърди дискове с нисък капацитет. По това време за производителите беше трудно да произведат лаптоп, който може да бъде близо до производителността, предлагана от настолните компютри. Процесорите, използвани в лаптопите, не отговаряха на предизвикателството, поставено от по-мощните настолни компютри.

От онези ранни дни на производството на лаптопи, Acer се разрасна, за да предлага устройства в почти всяка категория. От нетбуци до мощни игрални устройства, Acer вероятно ще има лаптоп, направен така, че да отговаря на нуждите на почти всеки потребител. Докато много потребители вярват, че продуктите, произведени от компании като Dell или Sony, са във високия край на спектъра на лаптопи, опитните потребители започват да осъзнават, че въпреки конкурентните си цени лаптопите Acer изостават много по отношение на качеството. Тъй като компанията продължава да расте, се смята, че те могат да навлязат и на пазарите на таблети и смартфони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *