Проблем с нова батерия в лаптоп Sony Vaio

By | октомври 22, 2021

Ако имате лаптоп Sony Vaio и се опитвате да смените батерията с неоригинална, можете да преминете, за да покажете прозорец с това предупреждение:

Внимание

Батерията не може или не може да бъде правилно свързана с вашия компютър.

Щракнете върху OK, за да влезете в хибернация, премахнете и поставете отново батерията.

Вижте Ръководството за потребителя на VAIO (R) e за повече информация относно използването на батерията.

Това е много неудобно и ако щракнете върху OK, лаптопът изпада в хибернация. Освен това има опция за затваряне на съобщението и то присъства в други програми, дори ако кликнете върху програма във фонов режим, съобщението отново ще поеме екрана ви след няколко секунди.

Ако обаче това се случи с вас, няма нужда да се притеснявате. Въпреки че лаптопите на Sony Vaio имат софтуер, който проверява дали батерията е оригинална или не, можете да я деактивирате със следната процедура:

предупреждение за затваряне на прозореца

– Щракнете с десния бутон върху лентата с инструменти и изберете Стартиране на диспечера на задачите (или клавишните комбинации Ctrl Shift Esc или Ctrl Shift Del зависят от операционната система);

Щракнете върху раздела Операции.

Намерете процеса на ISBMgr.exe и щракнете върху Край на процеса.

Там прозорецът със съобщението изчезва и обикновено можете да използвате бележника си. Предупреждението обаче идва всеки път, когато рестартирате лаптопа си отново. За да го деактивирате, определено трябва да следвате процедурата по -долу.

Деактивирайте Autorun ISBMgr.exe

– достъп до стартовото меню, стартиране;

Въведете msconfig и натиснете OK;

– изберете раздела Стартиране;

Намерете и премахнете отметката от инструмента ISB и натиснете OK, за да излезете (можете да рестартирате компютъра сега или по -късно, независимо).

Готово! Софтуерът е изключен и вече можете да го използвате с нова батерия без да се налага да плащате 1/2 цена за преносим компютър за него!

Вземете съвета, можете да използвате тази настройка, за да деактивирате стартиращи програми, които са програми, които се изпълняват във фонов режим при стартиране на Windows. Някои програми изглеждат по -бързи по този начин, но те заемат памет, най -често срещаното е деактивирането на Acrobat.

Въпреки че вече е възможно да използвате неоригинална батерия във вашия преносим компютър, проверете преди да купите! Винаги използвайте батерия, съвместима с вашия модел лаптоп. Не нося отговорност за нищо физическо, лично, психологическо или емоционално, което може да се случи поради злоупотреба с батерията или самия лаптоп, току -що ми дадохте полезна информация, използвайте това действие на свой собствен риск!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *