Предимства на USB осцилоскоп

By | октомври 13, 2021

Осцилоскопите са изминали дълъг път, откакто са изобретили електронно -лъчевата тръба и са влезли в нея малко след това. Повечето осцилоскопи са базирани около CRT до 90 -те години, когато технологичният напредък позволява използването на LCD екрани в осцилоскопите. Рамките бяха по -лесно интегрирани с компютри в много рамки, интегрирани с GPIB интерфейси. Напоследък почти универсалният USB порт за пренос на компютърни данни направи възможно по-сложни интерфейси рамка-компютър. USB осцилоскопите се използват широко във фабрични, научноизследователски и развойни проекти, изпитателни инженерни проекти, училищни, университетски и домашни проекти „направи си сам“. Те имат някои предимства пред конвенционалните осцилоскопи, които са следните: –

Разходи – Цената на обикновен LCD екран е между стотици долари и 10 000 долара. Това се сравнява с USB рамки, които могат да започнат от $ 40. Дори в горния край те могат да струват над хиляда долара. Това направи осцилоскопите по -достъпни, особено за домашни потребители и училища. Също така за мониторинг на индустриалните процеси, евтини рамки позволяват свързването в мрежа на множество модули за подобряване на записа и анализа на данни. Евтиният обхват може да бъде подобрен и в ситуации, които могат да бъдат повредени от удар или вибрации, като анализ на сблъсък на превозно средство, подводно изпитване.

Измерете – често USB обхватът ще бъде значително по -малък от традиционния осцилоскоп. Това може да има значение, когато пространството е ограничено или когато искате да го интегрирате в друго оборудване. В домашна среда „направи си сам“, където пространството ще бъде по -добро, това може да бъде предимство. Също така, когато много бюра ще имат компютър тези дни като част от тяхното тестово оборудване, вие използвате съществуващ хардуер и пестите място. Много USB рамкови модули също са много преносими и ако имате нетбук или лаптоп, можете да ги използвате доста лесно на място.

Размер на екрана – Стандартната рамка може да има няколко инча LCD екран, което може да бъде трудно да се види. За разлика от това, USB кабел, свързан към компютър, позволява да се преглеждат данните на голям монитор, някои от които могат да бъдат широки 2-3 метра.

Анализ на данни – USB устройство използва софтуер, работещ на компютъра, за да позволи анализ на данни. Това означава, че всичките ви данни се съхраняват на едно място и не е нужно да ги премествате, за да ги обработвате. В обичайния контекст трябва да запишете данните на диск или памет или да ги прехвърлите по мрежов кабел за по -нататъшен анализ.

Лесен за персонализиране – Инструмент, който изпълнява софтуер на вашия компютър, е много лесен за актуализиране и се адаптира към вашите нужди. Ако имате нужда от специален математически филтър за анализ на спектъра, просто трябва да го изтеглите от уебсайт. Няма нужда да актуализирате фърмуера.

Традиционните осцилоскопи остават тяхното място и ще бъдат предпочитан вариант в много сценарии, но USB осцилоскопите могат да имат няколко предимства в определени ситуации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *