Предимства на учебните ръководства: Как един обикновен бележник може да ви помогне да създадете предимства

By | октомври 7, 2021

Учениците по математика често правят грешката да не си водят бележки, когато учат. Те просто очакват да прочетат учебниците си и веднага да имат целия материал по памет. Това може да премине в часовете по английски, тъй като познаването на езика ви позволява бързо да усвоявате информацията. Но в класовете по STEM (наука, технологии, инженерство и математика) просто няма начин да запазите цялата информация в главата си. Материалът е много сложен. Тези теми изискват първо да заснемете информация и след това периодично да преглеждате наученото.

Обикновено можете да пробвате да прочетете учебника си, само за да разсеете мислите си след няколко изречения. Студентите често се затрудняват активно да се интересуват от тези теми, които са сухи (в най -добрия случай) и скучни (в най -лошия). Но за да се справите добре в академичен план, няма по -добър начин от това наистина да овладеете материала. Ако имаше само някои инструменти, които биха могли да помогнат на учениците да прочетат учебниците си и всъщност да разберат и запомнят материала. Въведете: Учебно ръководство.

Учебните ръководства са идеални инструменти за получаване на необходимата информация за изучаване на изпити и предоставяне на удобна справка за следващи учебни сесии. Ето някои от предимствата на използването на учебни ръководства за математика, инженерство или всеки технически курс.

1. Принуждава ви да мислите и разбирате понятия

Ако четете вашата математическа книга директно, сякаш четете роман, не четете по начин, който благоприятства усвояването на информация. За да успеете в STEM предметите, трябва да си играете с всяка концепция в ума си, докато не я разберете напълно. Обикновено сте разбрали напълно дадена тема, когато можете да я научите напълно на някой друг. Докато четете, отделете време да помислите за това, което научавате, и след това да го изразите със собствените си думи в учебното ръководство. Начертайте много снимки и работете върху много примери за проблеми, за да можете лесно да се върнете към процедурите по -късно. Използвайте своето учебно ръководство, за да „научите“ бъдещето си.

2. Разфокусира егото си

Чувствали ли сте се разочаровани, докато четете учебника си? Наистина ли цялото нещо изглежда непреодолимо и невъзможно? Ако очаквате да запомните всички понятия, които се очаква да научите, след като прочетете учебника си, вие оказвате твърде голям натиск върху себе си, за да запомните материала. Според известния психолог Уилям Гласър хората помнят само 10% от прочетеното. Ако сегашната ви стратегия е просто да прочетете учебника си, ще трябва да го прочетете десет пъти! От друга страна, ние помним 95% от това, на което учим някой друг. Документирайте наученото в това ръководство за изучаване, към което можете да се позовавате отново и отново.

3. Създайте постоянна справка

Тъй като вече ще се принуждавате да мислите и усвоявате материала, вашето ръководство за обучение може да ви помогне да подсилите наученото в подсъзнанието си с кратки периодични сесии за преглед. Учебното ръководство, което сте създали, може да бъде чудесна справка за решаване на проблеми и подобряване на концепциите, които можете да използвате извън академичния си живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *