Полезно ли е да притежавате малък лаптоп или нетбук?

By | януари 2, 2022

Всички виждаме, че лаптопите и преносимите компютри са полезни инструменти, които осигуряват работа, обучение и забавление. Сега имаме най-новата тенденция на пазара, която е мини лаптоп. Той е широко известен като нетбук. Той е малък – само 13 инча за екрана си. Много големи компютърни компании имат този страхотен хардуер за продажба. Ако планирате да получите такъв, най-добре е да разберете правилно функциите му, за да знаете, че точно това ще отговори на вашите нужди. Тук ще ви помогне да решите дали да купите такъв или не.

Първо, нека видим добрите аспекти на функционалността на мини лаптоп. Той е по-малък и по-лек в сравнение с други общи лаптопи или преносими компютри. Това е като обикновена обикновена книга, която може лесно да се носи в ръка. Тъй като е много преносим, ​​човек може да го носи навсякъде, където иска да пътува. Може да е леко в чантата и да има повече място в чантата, където могат да се пълнят и други неща. Дамите ще го оценят особено, тъй като може да имат ключове, инструменти за грим, кърпички, мобилен телефон и бутилка с вода, които да носят заедно.

С традиционен лаптоп може да се наложи да носите отделна чанта само за устройството. Друго предимство е, че функционира напълно като всеки компютър. Той съдържа всички основни операционни системи, приложения, портове за свързване, Wi-Fi, уеб камера, CD или записващо устройство и функционална клавиатура. Освен това цената и себестойността са ниски и разумни. Нетбукът няма да струва много повече от обикновен лаптоп или компютър и не е толкова скъп за закупуване. Като цяло, това малко устройство е за тези, които винаги са в движение за работа с бързи имейли и водене на бележки. Студентите също могат да го носят, за да пишат бележки от лекции, вместо да ги пишат.

Тук идва и недостатъкът на този малък компютър. Въпреки че е напълно функционален, той има ограничения. Скоростта на процесора и паметта са ниски и карат файла да работи по-бавно. Например видеоклипът може да спре от само себе си и след това да продължи да се възпроизвежда. Може да се повтаря едно и също нещо отново и отново. При изтегляне на файлове може да има и усложнения. По-малкият екран и клавиатурата може да представляват проблем в зависимост от различните потребители. Ако планирате да вършите голяма работа за дълги часове, препоръчително е да не купувате този тип компютър, тъй като животът на батерията няма да поддържа по-дълги часове като традиционен лаптоп.

В крайна сметка от вас зависи дали ще притежавате малък бележник в зависимост от употребата ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *