Планиране на H1N1 – осем начина да подготвим родителите да удължат отсъствията от училище

By | октомври 26, 2021

Всички тези обстоятелства са причина за безпокойство както за родителите, така и за училищата: Какво се случва, ако учениците останат извън училище за дълго време? И ако училищата трябва да се затворят? Тази статия предлага осем предложения, които родителите да обмислят пред тези сериозни въпроси и ситуации.

Всички знаем от опит, че ученето е трудно, когато ученето спира и започва с тотал темп. Спирането за две седмици е по-голямо смущение, отколкото изглежда в учебния процес: отвъд времето на класа е необходимо време, за да се възстановите, организирате и започнете отначало. Тази статия също така предоставя осем начина за родителите да работят, за да подготвят учениците, училищата и домовете за намаляване на разликата в обучението.

Разбира се, нашият най-голям приоритет е безопасността, здравето и благополучието. Нашите медицински специалисти препоръчват да останем вкъщи, когато сме болни, за да не се разпространи болестта и да се излекуваме по-бързо. Но след като оправяме себе си или децата си, вместо да сме болни, изолирани, отегчени или да имаме безполезни ръце в беда, родителите се нуждаят от план, който да помогне на учениците да преследват отговорно обучение. Не е нужно да е твърде строго, но може да помогне на учениците да продължат да учат, да се свързват със съдържанието на класната стая и да останат в основата на мисленето на курса. Следването на тези осем стъпки трябва да помогне при прехода и да намали времето, загубено поради грипен сезон или друга причина!

1. Посетете училищния уебсайт и проверете за най-новите политики, процедури и доклади за състоянието.

2. Говорете с учителите как да получите книги, задачи, преподаване и домашни за вашите ученици, ако трябва да са извън училище. Знаете ли дали съответните политики са специфични за училище или клас?

3. Изискайте политиката и всяка друга налична информация и планове да бъдат публикувани на уебсайта на класа.

4. Настройте или включете системите за спешно телефонно обаждане и отговаряне на текстови съобщения, за да сте сигурни, че вашият ученик трябва да се върне вкъщи или да има възможност да отмени.

5. Помолете учителите да започнат да публикуват ежедневни схеми на класове (планове за уроци), задачи и домашни за уебсайта на класа или друга онлайн система за управление, дори сега. Добра практика е да се развива отговорността на учениците, въпреки грипните огнища.

6. Помолете PTA и училището да обсъдят дали лаптопи или компютри могат да бъдат взети назаем от финансово нуждаещи се ученици, които имат дългосрочни отсъствия (като грип). Може да се изисква гаранционен депозит, но може да има политика и процес.

7. Помислете за закупуване или заемане на нетбук, лаптоп или настолен компютър за вашия ученик (

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *