Перфектните функции за мини лаптоп

By | декември 29, 2021

Има много лаптопи на пазара и има доста други, които ще излязат през следващите месеци. Ако напоследък обмисляте да си купите лаптоп, вероятно сте забелязали, че те се предлагат в много форми и размери и не винаги е лесно да се направи разликата.

Производителите на нетбуци са водили битките си, за да постигнат този вид популярност на своя продукт. В днешно време тези компютри са също толкова сериозен актив за мобилния предприемач, колкото и под лаптопите, които бяха там преди три години. Без повече присвиващи очи от хора, които никога не са виждали такъв, така че може да помислите да си вземете. Но кой е най-добрият модел?

Тези компютри не са създадени за максимална изчислителна производителност, нито са настроени да предоставят изключителни графични възможности, но са автентични лаптопи. Независимо дали сте студент, който не може да зарежда бележника си след всеки час, или сте в движение с часове, може да оцените дългия живот на батерията, който предлага.

Идеалният лаптоп трябва да има поне 5 часа време между две зареждания, за да оправдае посредствената производителност. По-добрите устройства всъщност осигуряват 14 часа производителност, така че няма да имате проблем да получите такъв за толкова дълго време без зарядното устройство.

Въпреки че лаптопите не са предназначени за жадни за производителност приложения, можете също да изберете такъв с процесор, който работи с възможно най-основни приложения. Това изисква двуядрен процесор Intel Atom, който може да се намери при 12-инчови модели. Тези компютри често идват с по-кратък живот на батерията, но все пак скачат от 5-часовата лента.

Ако изобщо се интересувате от възпроизвеждане на 1080p HD филми през HDMI конектора, трябва да изберете нетбука с поддръжка на Nvidia ION. Те са малко по-скъпи от другите модели, но идват с допълнителното предимство на цифров конектор и достатъчно конски сили за пълно HD декодиране. По желание можете да го използвате, за да завършите след дълъг ден на игра на някои прости игри.

Оптималният нетбук има памет от 2 GB. Това се поддържа най-много от някои чипсети, така че няма да намерите много с 4GB вградени. 1 GB памет е достатъчна за почти всичко, но ако искате да видите по-гладка многозадачност, изберете повече.

Дали искате 3G свързаност и Bluetooth модем зависи изцяло от вас, но най-добрият лаптоп трябва да има и двете. Ако имате нужда от него, за да свържете телефона към компютъра или компютъра си към мрежата чрез мобилна широколентова връзка, изберете модел с него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *