Организиране на домашна работа за ученици (и техните родители)

By | октомври 12, 2021

Прекарвам много време в моите семинари и работилници, по телефона и по имейл, обсъждайки темата за организиране на домашните. Всъщност прекарвам много време в слушане на родители, които се оплакват, че дезорганизирането на домашните на децата им подлудява всички!

Много ученици изпитват такива трудности при сглобяването на нещата, че когато най -накрая седнат да си свършат домашните, те са изтощени. Нищо чудно, че не искат да направят това! Организирането ще помогне за облекчаване на прегарянето, лошото поведение, отлагането и бунтарството.

Организирането на домашните улеснява живота на всички.

Това са съветите за организиране на домашна работа, които използвам като ученик, учител и родител. Отпечатайте този списък и го прочетете с децата си. След това го публикувайте в хладилника и често се връщайте към него, така че всички (родители, деца, бавачки, баби и дядовци) да са на една и съща организирана страница.

В училище:

 • Запишете всяка домашна работа на едно място. Аз Силно Препоръчваме кабелен или свързан тефтер – определено не е корица с разхлабени листа. Не ме интересува колко внимавате, страниците ще отпаднат и какво тогава? Няма да знаете какво да правите и кога да го направите! Един обикновен бележник е добре, но бележникът или календарът за срещи е най -добрият. Някои училища дори предоставят това на учениците. използваи го.
 • Запишете домашното си веднага щом го получите. Това е предимно за по -големи ученици, които сменят класове и учители, но това е добър навик за всички. Ако учителят каже: „Ах, искам тази вечер да прочетете глава 4“, напишете това в бележника си.
 • Запишете всеки срок за даден проект или хартия – дори ако имате подаден материал или учебна програма. Публикациите изчезват (помислете да се мотаете с широки чорапи), но все пак ще знаете какво да правите и кога да го направите ако Имате всичко записано в домашната си книга.
 • Съхранявайте всичките си ежедневни домашни задачи заедно на едно място. Нямате специално място или страница за математика, друго място за писане и т.н. Искате да видите всичко на едно място.
 • Проверявайте домашната си книга три (3) пъти на ден: Преди да напуснете училище (или всеки клас), проверете отново, за да се уверите, че имате всичко (книги, документи, материали и т.н.), което ще ви е необходимо по-късно.

вкъщи:

 • преди теб Старт Направете си домашното, погледнете бележника си и се уверете, че вършите правилната работа, правилната страница и т.н.
 • Преди да приберете всичко, погледнете още веднъж набързо. Направихте ли всичко? Хасан!
 • Решете къде ще поставите завършената домашна работа: в джоб за файлове, специална папка за домашна работа и т.н. Можете да решите да имате цветно кодирана папка за всяка глава. Ако решите да използвате папки, I Силно Препоръчваме да използвате перфорирани папки с 3 дупки и да ги държите заедно в 3-пръстено свързващо вещество. Какъвто и да е вашият избор, придържайте се към него! Никога не поставяйте домашната си работа в папка днес, или папка утре … и никога не сгъвайте домашната си в книга или я слагайте в раницата си! настръхвам!
 • Използвайте вълшебната кутия за домашна работа. Имаш такъв, нали? Вълшебната кутия за домашна работа е кутия с всички консумативи и материали за домашна работа, от които студентът се нуждае редовно. Тези консумативи излизат от кутията за вълшебна домашна работа само по време на домашна работа, така че винаги имате това, от което се нуждаете. Е, това е магия!
 • Почистете веднага щом завършите домашното. Сега, не по -късно! Поставете завършените страници в папката за домашна работа, след това поставете папката и тетрадката с домашните в раницата. Не само сутрините ще бъдат по -малко луди и няма да се налага да седите в час, знаейки, че сте си свършили домашното и сте го забравили у дома (да!). Не забравяйте да приберете речника и всички други книги, които може да сте използвали.
 • Не забравяйте да поставите всичко обратно в магическата кутия за домашна работа. В моята къща домашното дори не е „свършено“ всичко Почистват се и се прибират.
 • Поддържайте раницата си организирана. Отървете се от всички опаковки за бонбони и произволни парчета хартия. Дръжте една област или джоб пълни с няколко предмета (моливи, острилка, може би калкулатор), за да можете да си свършите домашното навсякъде – може би дори преди да се приберете! Премахнете всички тестове, проекти, доклади или класирани документи, за които вашият инструктор отдели време, за да се свърже с вас. защо? Може да се наложи да учите за тест, за портфолио или за проект. Можете да изхвърлите всичко в края на семестъра или учебната година, но дотогава поставете всеки елемент в собствения си файл с предмет, но не и в папката за домашна работа. Не забравяйте, че папките за домашна работа са само за завършена домашна работа, която е готова за изпращане!
 • Не се предавай! Казват, че са необходими 21 дни, за да се създаде добър навик. Ако забравите да направите нещо в този списък, не спирайте да опитвате. Хей, може би, ако си спомняш да си записваш цялата домашна работа или да почистваш 21 поредни дни, майка ти или баща ти биха направили нещо наистина хубаво за теб! (Родители, това беше съвет!)

Бележка за родителите относно организирането на домашна работа

Моля, не забравяйте, че вашата работа е да дадете на децата си организационни инструменти и да им покажете как да ги използват. Вашата работа не е да организирате домашното на детето си! Така че отначало можете да проверите домашната книга на вашето дете, за да се уверите, че той пише всичките си задачи на едно място, но никога не бихте мечтали да се обадите и да проверите с учителя. Може да гледате как дъщеря ви копира сроковете за научни проекти в книгата си за домашна работа; Не бих й направил това.

Да, знам, че е трудно да се откажа – бил съм там! Но ние искаме децата ни да бъдат организирани и независими учащи, нали?

можеш да го направиш!

(За повече информация относно продуктите на организатора за домашна работа и The Magic Homework Box, моля, вижте информацията за уебсайта по -долу.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *