Нетбук срещу преносимия компютър – Войната срещу лаптопите

By | януари 11, 2022

От години лаптопът е известен като лаптоп или лаптоп. Този единствен лексикон включваше всички сгъваеми лаптопи, които познаваме днес, от 15-инчови IBM до 21-инчови чудовищни ​​лаптопи. Единственият друг лаптоп, наличен до преди 24 месеца, беше PDA или Personal Digital Assistant, който въпреки че беше добър и добър, винаги стоеше далеч от еквивалента на лаптоп.

Мобилните телефони бяха следващият конкурент, изненадващо, надминавайки средния PDA, което неизбежно доведе до по-голям пазар на употреба. Телефони като Apple iPhone сега имат повече процесорна мощност от средните PDA и базата от приложения, която поддържа това, се използва много по-често от PDA. Изглежда, че ежедневната технология на телефона привлича повече изследвания и разработки от PDA, но в допълнение към преодоляването на тази офис технология, развитието на мобилния телефон помогна за разработването на различен вид технология.

Представете 3G, глобален широколентов достъп и консумация на енергия с висока разделителна способност – мултимедия за малък екран. Тези два са наистина телефони от модерно поколение като iphone и в крайна сметка джаджи като нетбука са толкова добре приети. 3G на мобилните телефони бавно се разглеждаше като средство за осигуряване на достъп до Интернет чрез мобилната комуникационна мрежа; първо на PCI карти, за да може да се свърже към обикновени компютри, а след това да се намали до USB ключ, с мобилна антена, достъпна навсякъде в безжичния интернет. , и дори неговият бърз мобилен интернет (той е бърз като широколентов кабелен дом в някои приемни). Тази мобилност доведе до нетбука. Нетбукът по дефиниция е малък лаптоп, предназначен предимно за сърфиране в интернет, но все по-често виждаме, че лаптоп технологията се свива, често осъществявайки достъп до нетбук с 10-инчов или по-малък екран.

Настоящият нетбук Първото поколение нетбук, пуснат преди около 24 месеца, е много по-добър, но конкурират ли се с лаптопа? Това е въпрос на вкус и мнение, докато продажбите на нетбуци продължават да растат по-бързо от повечето лаптопи, докато цялостният пазар на лаптопи все още е много по-голям. Тъй като компании като Apple мислят за пускане на нетбук, е съмнително дали големите марки всъщност трябва да направят нетбука електронен потребител.

Нетбукът не означава смъртта на лаптоп, но предлага евтина и евтина алтернатива, като много купувачи вече притежават лаптопи и купуват нетбук като вторична опция – така че кой е за вас – нетбук, лаптоп или и двете?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *