Навици за писане на песни

By | октомври 29, 2021

Някои автори на песни просто чакат вдъхновение и е малко вероятно да успеят. Вдъхновението идва в резултат на работата; За да се вдъхновите, трябва да работите усилено и да практикувате. И така, как се упражнявате да пишете песни?! Навикът да сядаш да мислиш по тема, да търсиш думи в рими речници, да свириш на пиано на десния акорд… и т.н. Всичко това е просто навик на практика.

Колкото повече практикувате, ХИТ идеите ще ви дойдат изведнъж!! Успешното писане на песни е вдъхновението, за което работих толкова усилено. Например, може да прекарате много нощи, носейки мозъка си, пишейки мелодии (т.е. практикувайки и организирайки идеи за писане на песни), а след това, докато пазарувате обувки, страхотна мелодия започва да отеква в главата ви: Това е вашата хитова песен.

Това означава, че практиката не ви кара да успеете с песни или идеи, а по-скоро тренира мозъка ви да работи по-добре музикално и да стане по-наясно с вашия „потенциал за писане на песни“ в нещата, които се случват във вашата среда. Освен практиката има и други полезни навици. Тези навици са инструменти, които помагат на автора на песни да събира плодовете на практиката. Ето ги и тях….

първи навик. Носете си дневник по всяко време:

Всеки път, когато ви хрумне идея за песен, това е добра къща, творческа метафора… и т.н. Запишете го за преглед по-късно.

Вторият навик. Дръжте цифрово записващо устройство с вас по всяко време:

Можете да използвате всичко, за да записвате аудио с… Вашите „ударни“ тонове няма да бъдат загубени. (Понякога използвам бележника, за да пиша ноти към мелодията – като DBA G..etc.-, можете да направите и това и да си спестите неприятностите да пеете в супермаркета ;).

Третият навик. Попитайте хората какво мислят за вашите творения:

Показването му на приятели винаги е добра идея. Показването му на други автори на песни обаче означаваше страхотни съвети и „професионални“ коментари освен „Добра работа, къде ще ядем?“ :).

Четвърти навик. Поддържайте мислите си организирани:

Сега, когато имате всяка страхотна мелодия и всеки интересен текст на хартия, е време да ги обедините в страхотна песен. Но как ще следите всяка мелодия, заглавие, прогресия на акордите или текст, за които мислите или напишете? !! Отговорът е да ги организирате по начин, който ги прави лесни за търсене и достъп. Все още можете да направите старомодна организация, като поставите хартия в папки, освен да организирате подпапката на вашия компютър. Има програми, които могат да помогнат, като „TrackNotes“ от „Virtual Studio Systems“.

Петият навик. Упражнение:

Говорих за това много. Наистина е важно… няма да се вдъхновите музикално, освен ако умът ви не свикне с музиката. Вдъхновението е упорита работа!! Упражнете се да четете успешна книга с текстове, като внимателно слушате страхотни песни, като се стремите дни наред с един ред да получите точната дума за смисъл и рима, като изпитате прогресията на акордите… и т.н. Има толкова много неща, които можете да направите… практикувайте, практикувайте, практикувайте!!

Сега, след като ви позволих да влезете в навиците на автор на песни, все още има едно предупреждение: не всяка идея получава вдъхновяващ момент, ще получите много „непоискани мисли“. Въпреки това, не се опитвайте да съдите мислите си в момента, в който ги получите; Регистрирайте всичко и следете всичко, за което мислите. По-късно можете да ги прегледате, да запомните добрите и да се отървете от лошите (по-добре ги съхранявайте и на сигурно място, всички те може да ви бъдат полезни!).

И накрая, не е нужно да следвате всички тези навици. Това са навици, които изработих, защото ми бяха удобни. Можете също така да откриете и развиете свои собствени полезни навици. Единственият навик, който е решаващ е!? !! Познахте правилно: практикувайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *