Лаптоп срещу нетбук – Каква е разликата?

By | януари 13, 2022

Досега всички са свикнали с термина лаптоп и мнозина са имали възможността да използват такъв. Какви са някои от разликите между лаптоп и нетбук?

Нетбукът е по-малък компютър, който тежи колкото книга, която бихте носили при полет през Атлантическия океан. Това обикновено е около 2 до 3 паунда. Нетбук компютърът всъщност е предназначен за достъп до Интернет. Той няма много компютърна мощност, за да изпълнява сложни програми през повечето време. Въпреки това, той е полезен за достъп до вашата електронна поща, Skype и онлайн документи. Друга важна разлика е, че повечето нетбуци нямат оптично устройство (DVD или CD устройство).

Лаптопът може да бъде малък като 10-инчов екран или голям колкото 17-инчов екран. Тези 10 инча са приблизително границата на горния размер на нетбуците, с някои наслагвания. Лаптопите също имат безжични мрежови карти с висока изчислителна мощност и висока памет и съхранение. Повечето идват с оптично устройство, а много от тях са с четци на SD флаш карти. Лаптопите могат да бъдат толкова мощни, колкото настолен компютър и да тежат 5 или повече паунда.

И двете трябва да бъдат извадени от багажа на контролно-пропускателните пунктове на летището.

Нетбуците също се произвеждат, за да бъдат евтини. Това може да означава по-малко качество или други удобства в компонентите на клавиатурата. Това обаче ги поставя в ценови диапазон, който ги прави много по-евтини от лаптопите.

Накратко, нетбуците не са по-малки от лаптопите, имат по-ниска изчислителна мощност и нямат оптично устройство. Ако искате истински компютър, вземете лаптоп. Ако искате по-лека версия на компютър, която е от съществено значение за интернет, нетбукът може да е за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *