Лаптопите задвижват революцията в класната стая!

By | ноември 1, 2021

Забелязали ли сте, че лаптопите започват да обещават какво се случва в класната стая? Освен това мобилните технологии се променят къде се провежда обучението. Това е особено вярно в сферата на образованието, където лаптопите навлизат все повече.

Въпреки това, не всички педагози бързо се впускат в сила. Те чакат да видят дали използването на лаптоп променя ученето към по-добро. Ето защо се изучават училища като Framingham State College в Бостън и Myron B. Thompson Academy в Хонолулу. И двете училища са избрали да използват лаптопи като основен ресурс в учебната си програма.

Трябва да се отбележи, че достъпът до лаптоп не променя процеса на обучение; цялата учебна програма трябва да бъде променена и приведена в съответствие с академичните технологии. Използването на лаптоп е нещо повече от замяна на хартия и молив с електроника. Цялата връзка между учител и ученик трябва да се промени. Учителите вече не са просто разпространители на знания, те стават фасилитатори на учебен процес, който се развива с допълнителни инструменти за комуникация с учениците. Това насърчава по-голямо участие на учениците, което отдавна е признато като ключ към ученето.

Учителите, които участват активно в образованието чрез технологиите, виждат лаптопите като начин да дадат изживяване от реалния живот на иначе безсмислената теория. Например, учениците по физика могат да видят разграждането на радиоактивни материали, учениците по математика могат да прилагат знания по логика към проекти, които използват електронни таблици, а по-големите ученици по английски могат да оценяват поезия и проза от връстници. С наличен лаптоп в класната стая, достъпът до допълнителна информация и знания е лесен.

И така, какво мислят учениците за тенденцията за лаптопи? Е, повечето хора го намират за вълнуващо. Вместо да се занимават с едноизмерни лекции, учителите могат да използват интернет, за да демонстрират важността на ежедневния живот. Остарели, статични текстове могат да бъдат пропуснати, за да се правят най-новите новини и много други.

Тъй като училищата показват връзката между лаптопите и ефективността на обучението, тенденцията в използването на лаптопи със сигурност ще нараства. За тези, които се противопоставят на технологичната революция, която се случва в днешните класни стаи, може би трябва да се вслушат в думите на Мария Монтесори.

„… Ако към образованието винаги трябва да се подхожда от една и съща остаряла линия на просто предаване на знания, малко може да се очаква от него, за да подобри бъдещето на човека…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *