Кой е най -добрият мини лаптоп?

By | септември 30, 2021

Търсите ли най -добрия мини лаптоп? Имам някои лоши новини … никой, така или иначе не като цяло. Тъй като всеки е различен и използва компютър по различен начин, никога не може да има малък лаптоп, който да отговаря на нуждите на всеки. Днес ще преминем през няколко прости въпроса, които можете да си зададете, за да помогнете да премахнете всичките си обикновени лаптопи и да намерите този, който отговаря точно на това, от което се нуждаете.

9 или 10 инчов модел Когато 10-инчовите модели започнаха да се предлагат, бях толкова свикнал с 9-инчовия модел, че нямах смисъл да получа по-голям малък лаптоп. В крайна сметка ставаше въпрос за наличието на много малка алтернатива на лаптоп в пълен размер, който да се носи наоколо. Едва когато се докопах до него, забелязах колко хубав е 10-инчовият модел и действителният размер на ръчната количка не беше много по-голям от този. И така, каква е голямата работа с 10-инчовия модел? Е, размерът на клавиатурата ме привлече.

размер на клавиатурата Всеки, който пише както на 9, така и на 10 -инчови модели мини преносими компютри, ще ви каже същото. 9-инчова клавиатура е приемлива, но 10 инча са години напред. Голяма част от това е свързано с адаптирането на производителите към нуждите на хората и по -доброто разположение на клавиатурата с допълнителен 1 инч пространство. Въпреки че изглежда като малък детайл, той всъщност е един от най -важните. Освен ако превъзходната преносимост не е вашият основен приоритет, потърсете изгодна цена за 10-инчови модели.

твърд диск Имате две големи опции за вашите твърди дискове и няколко по -малки след това. Големият избор е да решите дали искате твърд диск (SSD) или стандартен твърд диск с движещи се части, като това, което бихте намерили в стандартен лаптоп. Истинските въпроси, които да си зададете, са прости. Колко ще съхраня на този малък лаптоп? Ако отговорът е много, вероятно ще избегнете SSD устройствата. Те идват с размер от 2 до 16 GB в повечето малки лаптопи и това няма да е достатъчно място за цял куп филми и снимки. Ако не планирате да съхранявате много носители на него, SSD може да е най -добрият вариант. Малките ви опции идват, ако изберете твърд диск в стандартен стил. Малките лаптопи се предлагат в различни размери, вариращи от 80GB до 320GB. Отговорът на това е лесен. Вземете възможно най -много място за парите си.

RAM – Колко памет ти трябва? Малките лаптопи са ограничени в количеството RAM, което всъщност можете да поставите в тях. В момента всички налични модели имат ограничение от 2 GB. Изглежда има ограничение за настоящите дънни платки на пазара, но виждам, че това ще се промени през следващите шест месеца до една година. Моделите в момента се предлагат с капацитет от 512 MB и 1 GB, като някои производители предлагат ъпгрейди преди закупуване до 2 GB. Понякога е по-евтино да закупите RAM отделно, а друг път е по-рентабилно да го инсталирате от производителя. Това е въпрос или сравнение на двете цени и вижте коя от тях най -добре отговаря на вашия бюджет. 2GB определено е препоръчителното количество RAM за всеки малък лаптоп.

След като разберете къде стоите на тези четири области на вашия малък лаптоп, можете да тръгнете. Огледайте се, за да намерите такъв, който отговаря на всички ваши изисквания и това е най -добрият мини лаптоп за вас. Има и други неща, които трябва да се вземат предвид като живота на батерията, Wi-Fi и Bluetooth, които могат да бъдат добавени към бонусите, за да се отдели доброто от топ моделите. Един последен съвет, който е полезен при стесняването му; Вижте рейтингите. Онлайн магазини като Amazon ще получат отзиви на клиенти за продуктите, които могат да бъдат много полезни при вземането на окончателното решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *