Какво представляват нетбуците?

By | януари 1, 2022

Живеем в информационна ера и сега имаме новодошлия, нетбука, който ни позволява много по-лесен достъп до нашите данни. Но какво да кажем за нетбуците?

Проста дефиниция

Нетбукът е просто миниатюрен лаптоп с изричната цел да работи в интернет с помощта на мрежови приложения, известни като облачни изчисления, и други основни изчислителни дейности като електронна поща, видео чат и подготовка на документи.

Какви са техните атракции?

Нетбуците станаха много популярни, когато Asus EEE PC беше представен през 2007 г. Защо са толкова популярни? Вероятно заради тяхното удобство. Можете да вземете работата си със себе си и тя няма да ви счупи гърба, защото тежат няколко килограма. Страхотни са, ако си студент. Можете да вземете малък компютър със себе си, за да водите бележки със себе си и каквото и да е, чат онлайн, видео чат по време на клас, всичко, което трябва да направите, включително проучване на хартия или между класовете. Студентите няма да се възползват. Почти всеки, който се нуждае от лек компютър, игра или видео чат извън работния или домашния си офис, ще намери използването му за нетбук. Фотографи, журналисти и други професионалисти по пътищата ще се насладят на малката форма и гъвкавостта на нетбуците.

Цена

С напредването на технологиите всяка година, всеки месец, електрониката също е по-евтина. По-рано лаптопите ви струваха малко пари, но сега можете да ги получите на справедлива цена. Въпреки че нетбуците струват дори по-малко. Можете да получите готов за употреба нетбук за около $400. С повече Wi-Fi горещи точки можете да се свържете с вашия нетбук на повече места далеч от вашия офис или дом.

Уебкамера

Видеото е страхотно! Видео чатът е страхотно нещо! А с нетбуци и горещи точки можете да се присъедините към вашия видео чат, докато пиете кафе. Повечето идват с вградена 1,3-мегапикселова камера, която е чудесна за споделяне на видеоклипове в мрежата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *