Какво правите с лаптопа си на летището, когато природата се обажда?

By | януари 4, 2022

Вие и аз сме били там, имам предвид, когато имате всичко настроено на лаптопа си и сте готови да свършите някаква работа на тихо място в терминала на летището, когато природата се обажда.

Какво правите, когато трябва да станете за момент, за да посетите банята?

направете:

1. Просто оставете лаптопа и уведомете някой, че ще го забележат или по-лошо ще го открадне.

2. Намерете уважаван и доверен спътник, който да се грижи за вашия лаптоп, докато ви няма.

3. Отделете време да изключите лаптопа си (този процес отнема около 4 минути за моя лаптоп), да, имам предвид запазете всички файлове, затворете всички приложения, прекъснете връзката с WiFi и опаковайте всичко обратно.

4. Вземете си ключалка за лаптоп, която можете да използвате, за да обезопасите лаптопа си с летищно устройство, което е малко вероятно да бъде преместено, докато посещавате тоалетната.

Трябва да призная, че не мога да ви кажа коя от тези 4 тактики трябва да използвате, за да защитите лаптопа си, докато отговаряте на призива на природата. Всяка ситуация е уникална и не мога да ви кажа, че някоя от горните тактики ще гарантира 100% вашия лаптоп от всяка кражба от летището.

През годините ми на пътуване, работейки на лаптопа си в терминални сгради покрай летищни терминали в цялата страна и по света, трябва да кажа, че съм използвал и четирите от горните метода. Много съм щастлив да кажа, че през всичките тези години не съм имал лаптоп далеч от мен (дървени пътища).

Е, ако наистина искате да избера тактиката, която предпочитам, тя трябва да бъде Тактика № 4. За мен носенето на заключване на лаптоп изглежда най-логичният и най-малко труден вариант. Като направих малко проучване, открих също, че продажбите на моите ключалки за лаптоп, подобни на Kensington, са се увеличили рязко, докато броят на кражбите на лаптопи на летището е намалял. Нещо трябва да работи и искам да кажа, че заключването на лаптопа ми Kensington и моят късмет е това, което предпазва лаптопа ми да не се обърне. И така, какво трябва да правите с вашия лаптоп? Все още не мога да ви кажа, но за мен лаптопа е заключен.

Е, не си губете времето да четете тази публикация, ето някои препоръчителни ключалки за лаптоп, които може да ви донесат известно облекчение следващия път, когато трябва да се отдръпнете от лаптопа си за момент на летището:

Прибиращ се тефтер Kensington MicroSaver® $29,99

(Взех си от Dell)

Комбинирана ключалка Targus DEFCON $33,00

Можете да проверите още ключалки за лаптоп в Google.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *