Какво е MeeGo?

By | октомври 26, 2021

Какво е MeeGo? Ако това е въпрос, който ви промива мозъка, дано всичко в тази статия ще ви бъде изяснено.

Е, уебсайтът MeeGo описва операционната система по следния начин:

„MeeGo е Linux проект с отворен код, проект на Moblin, ръководен от Intel и Maemo, Nokia, обединява една дейност с отворен код. MeeGo интегрира опита и уменията на две значими екосистеми за развитие, комуникации и компютърни технологии. MeeGo вярва в проекта че тези два стълба са техническата основа за използване на пространството на платформи от следващо поколение и платформи за мобилни устройства и устройства.“

Всяко устройство е предназначено да работи на множество хардуерни устройства като мобилни телефони, нетбуци и таблети, като всяко устройство споделя един и същ вътрешен MeeGo, залепен отгоре с различни потребителски интерфейси. С подобни неща Intel демонстрира силата на MeeGo и как всяко устройство, което използва операционната система, може да се свързва едно с друго. Например, когато пускате филм на телефона си и искате да го гледате по телевизията, двете устройства са свързани чрез облачна мрежа и филмът ви ще се възпроизвежда на телевизора и на телефона ви. Той е много универсален.

Тъй като операционната система е с отворен код, тя има огромна общност, което означава, че всеки, който иска да се включи в проекта, може и трябва да го направи. Един от големите проекти, който продължава да расте всеки ден, е екипът за адаптиране на N900. Тези момчета са отговорни за стартирането на MeeGo с Nokia N900, който в момента е единственият търговски мобилен телефон, който ще работи с MeeGo, но можем да кажем, че все още няма да го използвате като основна операционна система, защото все още е в ранни етапи на развитие. .

MeeGo идва със софтуерния език, който Qt използва за Nokia за създаване на приложения за своите мобилни телефони. Това означава, че приложенията, програмирани в Qt, ще могат да работят на MeeGo, което прави приложенията кросплатформени.

Няколко големи компании извикаха за подкрепа от MeeGo, включително Acer, EA Mobile, Gameloft и BMW. Първите устройства, продавани с MeeGo, трябва да бъдат пуснати през 2011 г., но все още няма официално съобщение.

За най-новите новини и информация за MeeGo посетете уебсайта Блог на MeeGo.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *