Каква е разликата между нетбук и бележник?

By | януари 1, 2022

Сравнението между нетбуци и лаптопи започна все повече и повече, тъй като пазарът на нетбуци ставаше все по-популярен. Мнозина винаги са искали да използват евтин и преносим лаптоп, за да влизат в интернет и да работят върху основни приложения. Преносимите компютри или лаптопи понякога могат да станат тромави и това е мястото, където нетбуците навлязоха на пазара, тъй като са много по-малки. Реално и двете са лаптопи, но има някои разлики между двете.

Нетбукът обикновено има много по-малък екран. Оригиналните модели имаха 7-инчови екрани, но много от тях вече имат 10-инчови екрани, а някои имат 12-инчови екрани. А шрифтовете на нетбук и лаптоп с малък екран са напълно замъглени. Уверете се, че можете да живеете с този малък екран и че отговаря на предназначените ви цели. Това е добро за някои хора и за някои цели, но не за всички. Например, възрастна майка я намира за твърде малка, за да вижда ясно.

Тъй като нетбуците са по-малки, те обикновено имат по-малки клавиатури. В оригиналните модели липсваха превключватели, но 10-инчовите модели имат пълни клавиатури, обикновено около 90% от оригиналния размер. Някои хора мразят нетбуците, защото са трудни за въвеждане, но други бързо свикват с тях. Имам закръглени пръсти, но клавиатурите за нетбук са добре за мен. Опитайте първо едно и вижте.

Нетбуците са известни с това, че нямат компактдиск. Не много хора трябва да използват компактдискове в движение със своя нетбук, така че това така или иначе няма значение. Продават се много малко лаптопи, които не се доставят с CD или DVD. Това може да е проблем с вас или не. Това прави програмата по-трудна за инсталиране.

Нетбуците обикновено имат повече опции в операционните системи. Първоначално всички нетбуци имаха версии на Linux, но сега имат и XP и Windows 7. Дори ако са закупени с Windows, има много потребители, които инсталират версии на Linux за тях. Това е личен избор.

Нетбуците обикновено доминират, защото са по-малки и използват по-малко ресурси в живота на батерията си. Те използват процесор Atom и много по-малко енергия за работа. Дори на батерии със същия размер, нетбуците получават по-дълъг живот на батерията.

Цената е една от последните основни разлики. Преди нетбука намирането на преносими компютри под $500 беше трудно. Нетбуците започват около $150, повечето са някъде около $300 или така. В сравнение с популярните лаптопи, нетбуците са поне наполовина по-ниска цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *