История и предимства на сравнителното пазаруване

By | октомври 29, 2021

Хората пазаруват от хиляди години. С нарастването и разпространението на интернет изкуството на сравнително пазаруване вече се превърна в нормална част от пазаруването. Тоест потребителите пазаруват от различни доставчици за цени, опции, услуги… и така нататък. Поради многото си предимства сравнителното пазаруване не е нова тенденция. Историята на това и как еволюира в популярната дейност, която виждаме днес, е доста интересна история.

Чрез своите археологически изследвания изследователите са открили, че сравнителни покупки могат да се правят още през 1400 г. пр.н.е. Това се случи, когато Христофор Колумб пристигна в новия свят. Местните жители предоставиха разнообразие от стоки, които бяха проучени и сравнени преди да бъде направен изборът. През 40-те години на 20-ти век местните жители и други са издигнали сергии за продажба на стоки. В процеса стоките трябваше да бъдат проучени и сравнени, преди да се избере най-добрият артикул.

През 1900 г. хората в Европа търсеха специални оферти по теми, рекламирани на хартия. През 60-те и 70-те години хората отиват от магазин на магазин, сравнявайки артикули и цени. През 80-те години на миналия век все повече хора пазаруват от магазин на магазин в търсене на сделки. През 90-те години на миналия век брошури на магазини и рекламни вложки бяха поставени във вестници, за да могат хората да ги разгледат от кой магазин предлага най-добрата оферта. След това развитието на Интернет доведе до огромен ръст в пазаруването за сравнение.

Създаването на търсачки през 1996 г. позволи на хората да намират и намират сайтове за пазаруване. От 1999 г. нататък програмистите създават специални начини за създаване на магазини за сравнение, като например системата за оценка „ПЕТ ЗВЕЗДИ“, използвана за оценяване на продукти и услуги. През 2002 г. бяха разработени сайтове за социални мрежи и през последните години потребителите оценяват продуктите и услугите на тези сайтове. Между 2003 и 2006 г. бяха създадени уебсайтове, които позволяват на потребителите да използват инструмент за сравнение при търсене.

Днес интернет улесни всеки да сравнява най-качествения продукт или услуга на най-добра цена. Има сайтове за сравнение, посветени на всички видове продукти и услуги, като хотели, застраховки, полети, цени на газ, пътувания по море, ипотеки и много други. Сравнителното пазаруване е мощна маркетингова стратегия, която е популярна както сред потребителите, така и сред продавачите.

Има много предимства, между другото: получавате това, което искате на цената, която можете да си позволите, пазаруването е без стрес, особено ако пазарувате онлайн, защото няма да се налага да се справяте с дълги опашки пред банкомати, ще имате то. получавате безпристрастна обратна връзка и ще спестите много пари за висококачествени стоки. Той е изминал дълъг път от 1400 г. пр.н.е. Оттогава има много разработки, които позволяват на всеки да намери това, което иска. Няма съмнение, че пазаруването за сравнение е направило пазаруването много по-лесно и по-приятно и е спестило на потребителите много пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *