Знаете ли основните разлики между лаптопи и КПК?

By | октомври 23, 2021

КПК и лаптоп имат много от същите функции, но те са доста различни. PDA е отличен с лекото си тегло и преносимост. Лаптопът е преносим, ​​но е все по -тежък. Ако искате да закупите КПК или лаптоп, има смисъл да сравните двете, за да определите от какво имате нужда.

КПК е по -лек от лаптопа. Въпреки че можете да вземете лаптопа си със себе си на клас, той е по -труден за носене. Можете да поставите вашия КПК в джоба или чантата си. Трябва да носите лаптопа в носача си, обикновено с рамо.

Това затруднява разходката, заемане на вашето място по елегантен начин и започване на водене на бележки. Ще трябва да го настроите с вашия лаптоп и да започнете процеса с правилната програма. На PDA има по -малко сортиране, така че процесът на зареждане е много по -лесен. Просто трябва да го активирате, да изберете програмата, която искате да използвате, и сте готови за работа за секунди.

КПК има много по -малко памет. Може би си мислите, че закупуването на лаптоп не е нещо, за което трябва да помислите. В крайна сметка искате най -много памет, нали? Всъщност наличието на по -малко памет има някои предимства.

Можете да изтеглите всичко от вашия КПК на лаптоп или друг компютър, ако трябва да използвате информацията бързо. След това можете да започнете да въвеждате нови данни във вашия КПК. По този начин вашият КПК е постоянен източник на нов материал, който може да бъде достъпен директно от компютъра, който използвате.

Друго предимство на малка PDA памет е, че имате по -малко сортиране, когато искате да отворите програма или да търсите файл. Лаптопите съхраняват толкова много файлове, че отнема известно време, за да намерите и донесете това, което искате. Така че това е въпрос на скорост и обем.

КПК са победителите, когато става въпрос за преносима музика. Никой не иска да извади, отвори и подготви лаптоп, само за да пусне песен. КПК обаче е много лек и лесен за носене и боравене; хората обичат да пускат музика.

Ако обаче искате да видите изображенията на екрана, лаптопът е много добър. Екранът е по -голям, така че можете да видите повече детайли и по -ярки цветове. Вашите снимки ще се гледат на най -добрия лаптоп. Освен това снимките заемат много памет. Не са необходими твърде много снимки, за да се използва памет на КПК в сравнение с лаптоп.

Разликата между лаптопи и КПК се намалява. Лаптопите стават все по -малки и цената им намалява всяка година. В същото време PDA устройствата стават все по -мощни, започват да играят компютърни игри и дори могат да помогнат в областта на медицината и образованието. Най -добре е да получите идея, която искате най -много, и след това да потърсите КПК или лаптоп, който отговаря на вашите нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *