Защо лаптопите на Dell са толкова популярни?

By | октомври 13, 2021

Лаптопите на Dell имат голям успех с линията си от лаптопи. Те продават повече лаптопи от всеки друг от големите производители на лаптопи. Част от причината за това е наличието на успешна маркетингова и промоционална стратегия, но предлага и немалко предимства. Една от най -големите причини е качеството на предлаганите продукти на наличните цени. В допълнение, лаптопите на Dell са стилни, универсални, предлагат разнообразие и идват с голяма гаранция.

Едно от най -ефективните неща, които Dell е направил, е да предостави лаптопи на достъпни цени. Част от маркетинговата им стратегия беше да популяризират своите продукти чрез използване на различни разпродажби и отстъпки, както и да предлагат безплатни принтери или други безплатни аксесоари с техните лаптопи. Dell е известна и с това, че има добра програма за обслужване на клиенти.

На уебсайта на Dell е налична онлайн система за проследяване на корабоплаването, която позволява на клиентите да проследят къде са доставени пратките им по пътя към купувача. Срокът за доставка е благоприятен, като повечето пакети пристигат за около три дни. Системата за проследяване позволява на клиента да знае кога е пристигнал пратката, без да се налага да чака по телефона, за да говори с представител, което е полезно.

Друг аспект на полезна програма за обслужване на клиенти е обслужването им у дома. Ако клиент има проблем с лаптопа си Dell и проблемът не може да бъде разрешен по телефона, той ще изпрати техник от доставчик на трета страна, който да му помогне да разреши проблема. Dell покрива разходите за услугата, така че клиентите, които имат проблеми с лаптопите си, няма да трябва да плащат на компютърен експерт, за да рестартират компютрите си.

Разбира се, основната причина за популярността на лаптопите на Dell са самите лаптопи. Най -популярната линия лаптопи на Dell е серията Inspiron. Тази линия постоянно получава отзиви от водещи рецензенти с около четири от пет звезди. Лаптопите на Dell се продават за около пет или шестстотин долара. Като пример за вида на предлаганите продукти, Inspiron M101z е един от най -новите лаптопи на Dell. Той предлага двуядрен процесор в 11-инчова машина, което го прави много по-бърз от други компютри със същия размер. Към септември 2010 г. той се продава за около петстотин и петдесет долара, което е ниска цена в сравнение с други лаптопи със същата скорост и размер.

Не всички лаптопи на Dell обаче получават невероятно високи оценки. Например, новият Inspiron iM501R-1212PBL е скъп 500 долара за лаптоп със стандартен размер, който е по-бавен от повечето лаптопи с неговия размер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *