Защо да купя нетбук?

By | януари 15, 2022

Нетбукът е малък лаптоп с екран от 10 инча или по-малко. Повечето стандартни нетбуци се захранват от чип Intel Atom. Има някои нетбуци, предназначени за игри и HD видео, но повечето стандартни нетбуци са разработени за „писване и скайпинг“. Тези нетбуци са основно за сърфиране в мрежата и за писане на документи онлайн и офлайн.

Когато обмисляте нетбук, трябва да вземете предвид четири фактора, като живот на батерията, клавиатура и сензорен панел, тегло и други фактори.

Първо, разглеждаме живота на батерията на нетбука, който може да варира в зависимост от броя на часовете, които може да се използва. Една батерия може да издържи между 3 и 14 часа. Като общо правило, няма да получите пълен живот на батерията, може да не сте в режим на най-ниска мощност през цялото време. Ако планирате да използвате вашия нетбук, докато пътувате, най-добре е да проверите капацитета на батерията, когато купувате вашия нетбук.

Второ, виждаме сензорния панел на клавиатурата. Клавиатурата често може да се нарече „chiclet“ или „остров“, но това зависи от размера на клавиатурата. Клавиатурата може да стане най-важният фактор при решението ви за покупка, тъй като ако вие сте човекът, който въвежда 100 wpm (една дума в минута), тогава вероятно ще имате нужда от по-голяма клавиатура в сравнение с някой, който може да въвежда 60 wpm или по-малко. които могат да регулират скоростта на писане, когато клавиатурата е малка или средна по размер.

Тъчпадът ще има бутони с десен и ляв бутон и сензорно поле, където премествате курсора на мишката по екрана. Сензорният екран може да има и други възможности, като технология за мащабиране с прищипване и изтегляне, която ви позволява да използвате двата пръста, за да увеличавате и намалявате екрана.

Третият фактор, който трябва да вземете предвид, е теглото. Батериите за нетбук с по-дълъг живот на батерията ще тежат около 1,1 паунда. Но има и нетбуци, които ще използват 3-клетъчна батерия. Ще намерите по-тежки нетбуци над 1,1 паунда, но този предлага някои допълнителни функции, като видео с висока разделителна способност или възможности за сензорен екран. Не искате да купувате устройство над 3 паунда, ако носите тежък компютър.

Други фактори, които трябва да се вземат предвид са:

• Екранът свети или тъпи? Ако работите в светла зона, не искате екраните на нетбука да са прекалено отразяващи.

• Изход за микрофон / слушалки; важно е, ако използвате уеб камера, за да общувате с хора.

• Bluetooth: от съществено значение за мобилните компютри.

• Цена – Ако имате бюджет, важно е да получите най-добрите оферти за лаптопи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *