Защо батерията на лаптопа ми не се зарежда?

By | януари 5, 2022

Ако включите лаптопа си, но той не се зарежда, определено нещо не е наред. Понякога батерията е напълно празна, което не осигурява захранване на устройството. Но ако включите адаптера, но няма светеща светлина, ярък екран или индикатор за зареждане, трябва да предприемете някои стъпки, за да диагностицирате проблема. В тази статия ще споделим с вас няколко съвета, които да ви помогнат да отстраните проблеми. Прочетете нататък.

1. Уверете се, че сте свързани към електрическата мрежа

Преди всичко се уверете, че вашият лаптоп е свързан. Също така проверете дали щепселът е инсталиран правилно. Всички проводници за отстраняване трябва да бъдат поставени напълно и батерията трябва да бъде поставена правилно.

2. Извадете батерията

Ако лаптопът ви има сменяема батерия, извадете я. Сега натиснете и задръжте бутона за захранване за няколко секунди. Идеята е устройството да се източи напълно. След това свържете устройството и включете лаптопа.

Този трик трябва да работи правилно. Но ако не е така, вероятно имате пом батерия, която трябва да бъде сменена.

3. Използвайте правилния USB-C порт

Днес USB-C е стандартният конектор за много устройства. Помага за свързване на периферни устройства с предаване на данни и презареждане на батериите. Ако имате проблем с незареждането, проверете дали не сте свързани към грешен порт.

4. Използвайте мощно зарядно устройство

Ако адаптерът не е достатъчно мощен, той няма да зареди батерията на лаптопа. Трябва да се провери мощността на зарядното устройство. Въпреки че зарядното устройство с ниска мощност може да предотврати изтощаването на батерията, то няма да е достатъчно мощно, за да я зареди.

5. Проверете късите панталони, изтощението и счупването

Проверете кабела за счупвания или пречупвания. Краищата не трябва да имат прекъснати връзки. Понякога домашните любимци дъвчат кабелите на адаптера. Кондиционираните тухли не трябва да променят цвета си и никакви части не трябва да се разтягат или деформират. Също така, подушете балсама, за да се уверите, че не мирише, сякаш пластмасата не е изгоряла. Ако мирише така, трябва да опитате да смените захранващия конектор.

6. Проверете конектора

Уверете се, че конекторът е доста здрав. В контакта не трябва да има мръсотия или прах. Можете да използвате клечка за зъби, за да почистите жака и да го свържете отново. В някои случаи лостът е хлабав или се клати, което означава, че лостът е счупен и трябва да бъде ремонтиран.

7. Разбийте топлината

Батериите са склонни да прегряват. Когато температурата надвиши определена граница, сензорът може да не работи. Това също може да причини проблеми с зареждането. Тези проблеми обикновено са много чести при по-старите лаптопи, тъй като имат нискокачествена охладителна система.

В този случай трябва да изключите устройството и да изчакате известно време, докато батерията се охлади. Също така се уверете, че вентилационните отвори не са запушени.

8. Сменете батерията

Ако нито един от триковете не реши проблема, ви предлагаме да закупите нов захранващ адаптер или батерия. Най-добре е да закупите батерията от реномиран производител. Не се препоръчва използването на батерии на трети страни.

Накратко, ако батерията на лаптопа ви не се зарежда, можете да използвате тези съвети, за да отстраните проблема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *