Забавни спортни игри със зарове

By | октомври 31, 2021

Това е въведение в света на забавните игри със зарове. Не, няма да те уча как да залагаш. Вместо това ще ви покажа как само 2-8 зарчета могат да ви позволят да играете редица спортове. В този първи епизод ще ви науча как играете на колежанската версия на Dice Football. Това е може би най-простата спортна игра на зарове, която ще разкрия в следващите статии. Както и да е, във всички футболни игри със зарове ще ви трябват два зара, хартия за тетрадки и химикалка или молив.

Първото нещо, което трябва да направите, е да начертаете два инча хоризонтален правоъгълник върху хартията с три линии. Предпочитам хартия за тетрадки от колежа, защото линиите наистина създават по-малък естествен разделител за домашния посетител/екип спрямо правоъгълника, който рисувате. След това разделете правоъгълника на четвъртинки – точно като квадрата, който виждате във вестниците. Можете да пишете в кои два екипа на колежа искате да гледате или просто да се придържате към настройката на дома/посетителя.

След като приключите с настройката на своя квадратен резултат, можете да започнете играта. Първият отбор винаги е първи. И двата отбора ще получат по пет хвърляния на зара. Винаги позволявате на двата отбора да направят своите списъци (5) в четвъртината наведнъж. По-просто казано, екипът на посетителите хвърля два зара пет пъти. Тогава домакините правят същото. Правите това за всяка четвърт от играта.

Точкуването се получава, когато двата зара ударят „My Husband“. Това е тъчдаун и той струва шест точки. За допълнителна точка можете да хвърлите само един зар. Ако зарът е нещо различно от „едно“, плюсът е добър. Ако хвърлите една, губите допълнителната точка и ще трябва да се задоволите само с шест точки за това едно хвърляне. Не забравяйте, че получавате пет хвърляния по два зара за всяка четвърт за всеки отбор.

Могат да се изпробват цели от полето, когато едно хвърляне на заровете води до общо десет (4 и 6) или единадесет (5 и 6). В този момент хвърляте един зар, за да видите дали полета е добра. Когато опитате филдгол и хвърлите една, две или три мишени, гол от игра е добре. Хвърлете четири, пет или шест и това означава, че сте пропуснали… грешката.

Това е пример за това как една игра може да се развали. Гостуващият отбор хвърля заровете три пъти преди двоен резултат… Изпадане! Посетителят хвърля един зар и получава четири точки… Добри бонус точки – общо седем точки. Посетителят прави пето руло и забива едно. Опитайте гол от полета! Той хвърля две, което означава, че полета е добър. Общият резултат на посетителя през първата четвърт е десет точки. Те спечелиха седем точки за TD и бонус точката в допълнение към трите точки за полета.

Отборът домакин хвърля два пъти, преди да хвърли десет. Той хвърли пет при опита си за гол, което означава, че е пропуснал. След това той завърта моите двойки и в двете си последни обиколки, правейки допълнителна точка и двата пъти. Крайният му резултат през първата четвърт е четиринадесет. Така домакинът води мача след първата четвърт с 14-10.

Продължете да търкаляте до края на четирите четвъртини. Ако резултатът завърши наравно, просто се редувайте да хвърлите един зар между двата отбора, докато някой вкара гол. В следващата статия ще ви науча за професионалната игра на зарове, която е малко по-сложна. Дотогава продължавайте да търкаляте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *