Дръжте ежедневния си дневник за себе си

By | октомври 15, 2021

Обичам да чета, че продажбите на канцеларски материали нарастват. Чудесно е да си представите хората, които си пишат поздравителни писма, съчувствия, благодарности и други лични бележки един на друг и мислят за начини да предадат своите мисли и чувства в бележки, картички и писма, които биха могли да бъдат оценени и запазени за неопределено време. Да, текстовете са бърз и ефективен начин за комуникация, но няма нищо подобно на получаване на лично съобщение.

Има и нещо изключително лично в воденето на дневник, дори ако е предназначено само за нас да четем насаме. Ако обмисляте да водите дневник, отбележете го като важна част от вашето пътуване и като специален ангажимент, който поемате към себе си.

– Имайки това предвид, не забравяйте да си купите атрактивен бележник, Качествено списание, което ще се радвате да използвате. Съдържанието е лично и заслужава да се съхранява в интелигентен бележник, посветен на този процес. Направете редовна среща в дневника си, за да запишете мислите и чувствата си за това, което се случва в живота ви, и да им позволите да се превърнат в своеобразна терапия.

– записвайте събитията от деня, Очевидно от наша собствена гледна точка, тя може да ни помогне да обработим случващото се, така че ни позволява да мислим първо за факта, че изразяваме собствената си интерпретация на всяка история. След това можем да започнем да работим върху това как всяка ситуация ни влияе. Важни или предизвикателни обмени често се възползват от малък анализ и ретроспективно обмисляне през това определено време и е добра идея да го направите от комфорта и безопасността на нашия дом.

Можем да запишем целите си, може би на дневна, месечна или дори годишна база и след това да определим изходните точки, необходими за измерване на нашия напредък. По този начин ние правим списанието си нещо, за което сме отговорни. Това със сигурност е чудесен начин да следите за подводни камъни или неуспехи, които възникват и които трябва да бъдат преодолени и преодолени. Можем да се поучим от тях и да видим как сме намерили решения или алтернативни начини да продължим напред.

Забележителни са и нещата, които ни вдъхновяват Можете да бъдете скъпи за нашето списание. Незабравимите фрази, които откриваме, а-ха-ха моменти, сцени или преживявания поразиха струна, която може да бъде прибрана за справка в бъдеще. Добре е да имаме място, където знаем, че тези малки скъпоценни камъни се съхраняват безопасно, където могат да бъдат посетени отново по желание.

– Записвайте успехите си всеки ден. Някои хора забравят това, което вече са постигнали, и след това губят способността да си признаят заслугите за тези постижения. Въвеждането на система за записване на три неща, които се постигат всеки ден, нещата, които ги карат да се гордеят или правят щастливи, могат да се превърнат в естествено песимистична или негативна перспектива. Така той става по -позитивен и положителен.

Също така се отървете от лошия навик на негативно мислене Като се придържате към редовен преглед за дори незначителни успехи като ходене по магазините, вършене на домакинска работа или дори пътуване до ново място. Нещата, които може да изглеждат лесни или ясни за един човек, могат да изискват огромни усилия и да бъдат крайъгълен камък за друг. Обучете се да посещавате редовно дневника си и да оценявате успехите и положителните си резултати всеки ден.

– Някои хора могат да използват дневника си, за да напишат съобщение За някой, който е повлиял на живота му. Това може да е писмо до човек, който е починал и сега има желание да напише признание за различните емоции, които са били изпитвани в резултат на тяхното отсъствие; Благодарност за техните знания и нараняване, загуба и скръб, като ги пропуснаха. Може да има трудна връзка, която трябва да бъде проучена и разрешена по някакъв начин. Списанието може да осигури терапевтичен изход за възстановяване.

Пазете вашите тетрадки и дневници на сигурно място, на специално важно място. Може да има случай, в който може да се почувствате склонни да го покажете на някой специален, може би като начин да обясните някакъв аспект от себе си, като дълбоко лично доказателство за вашето доверие в този човек и връзката.

В един момент в бъдеще може да изберете да препрочетете дневниците си, да помислите отново за живота си и да оцените истински пътя си към това да станете човека, който сте днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *