Домашни компютри в "Облакът"

By | октомври 21, 2021

Тенденциите ме карат да вярвам, че изчисленията, които правим у дома, скоро ще живеят най -вече „в облака“. Това означава, че приложенията, които използваме и на които разчитаме всеки ден, не са на нашия компютър у дома, а в приложение, което е в Интернет и може да бъде достъпно през вашия браузър.

Преместете се в „облака“

Много хора вече са предприели тази стъпка. Ето някои типични неща, които другите са направили, и какво можете да направите, за да превключите сами:

  1. Използвайте Google Документи като основни инструменти за производителност. Те не само са много ефективни и безплатни инструменти, но и са онлайн и са достъпни където и да отидете (docs.google.com). Не е нужно да купувате Microsoft Office или дори да изтегляте безплатния софтуер на Open Office от OpenOffice.org. Намирам, че на моя шестгодишен компютър Google Docs ще стартира приложение (например Документи, Таблици, GMail и т.н.) в The Cloud по-бързо, отколкото мога да стартирам продукт на Microsoft Office (например Word и Excel , Outlook и др.) На моя компютър. Освен това има свободата да не бъдете обвързани с един компютър, който седи някъде, където не винаги можете да го достигнете. Преносим компютър се справя доста добре в това отношение, но какво се случва, когато лаптопът се срине или изчезне? Това е нещо като същото чувство, когато загубите портфейла си или ключовете си. Изобщо не се чувства добре. С домашните изчисления в The Cloud загубата на хардуера е проблем, но малко от това, върху което сте работили, се губи.
  2. Използвайте Mint.com, Quickenonline.com или други онлайн финансови тракери. Първо, в момента те са безплатни. Това е голямо предимство. Според мен не е толкова добър, колкото инсталирана програма като Quicken, поне още не. Ако обаче не правите нищо, но искате да следите текущите си баланси, за да сте сигурни, че вашият паричен поток е положителен (т.е. не харчите твърде много), това изглежда като чудесни инструменти.
  3. Използвайте Facebook, LinkedIn или други сайтове за социални мрежи. Тези сайтове осигуряват мощно място за управление на вашия социален и професионален живот. Това включва поддържане на връзка със семейството и приятелите, разглеждане на вашите снимки, поддържане на връзка с бизнес партньори и търсене на следващата голяма възможност.
  4. Вземете вашите новини от CNN.com, USAToday.com Или получавайте по -фокусирани новини, които ви интересуват, от по -специализирани сайтове. Например, разглеждам Consumerist.com и pcmag.com за практическа информация, която мога да използвам всеки ден.

Достъп до облака отвсякъде

Тъй като преместих много масови компютри в The Cloud, откривам, че мога да получа достъп до тях от почти всеки компютър и от мобилния си телефон. Наличието на My Cloud в телефона ми, който може да сърфира в интернет, е чудесен инструмент. Ако моят Palm Pre или iPhone ще работят с моя доставчик на безжични услуги, ще надстроя и премахна надеждния Motorola A1200.

Използвайте облака, но архивирайте важните си данни

Не съхранявайте резервни копия на вашите данни, особено данните, от които се нуждаете за достъп до уебсайтовете си.

За пароли използвам Password Safe, който е безплатен от sourceforge.net. По този начин имам всичките си пароли на едно място. По този начин имам и всички онези големи уебсайтове, до които мога да получа достъп на едно и също място. (Открих, че това е много полезно, когато наскоро смених имейл акаунта си.) Архивирам файла с паролата си всеки ден в The Cloud, използвайки IDrive.com. Правя и месечно архивиране на файла с парола на USB устройство, което държа на пожаробезопасно място.

Бъдете в безопасност в облака

Най -страшната част от преминаването към облака се отнася до защитата на вашата поверителност и сигурността на вашата информация. Признавам, че това все още ме притеснява малко. Мога ли наистина да се доверя на Google? Или какво ще кажете да се доверите на QuickenOnline.com с моите финансови отчети? Чуваме за нарушения на данните всеки ден. Някои хакери са хакнали и откраднали лична информация от хиляди клиенти. Неведнъж съм бил уведомяван, че това се случва в компания, с която се занимавам. Сега имам безплатен кредитен контрол поради неотдавнашна катастрофа в инвестиционна компания.

Също така ми се обадиха от моята банка, за да попитам за таксите по кредитната ми карта. Оказа се измама и банката премахна таксата от сметката ми. Интересното е, че току -що изтеглих последните си банкови транзакции в Quicken. Не съм виждал тези измамни обвинения. Веднага изтеглих друг за моето банкиране. Те бяха там, заедно с транзакции, които отразяват таксите. Моята банка откри много бързо и реагира на тези незаконни дейности.

Моето доверие в разумната сигурност на The Cloud се основава на моята онлайн практика от началото на 90 -те години, когато Интернет се отвори за търговски уебсайтове. Примерите с моя банкер и с моята инвестиционна компания ме помогнаха да се уверя, че проактивно се опитват да намалят риска от загуба. Няма гаранция за сигурност. Не е ясно обаче, че рискът от загуба в облака е по -голям, отколкото е другаде.

„Облакът“ е тук и рекламите ще плащат за него

Мисля, че това, което знаем като персонални изчисления, се премества в облака. В близко бъдеще ще бъдем много по -малко зависими от единично оборудване, заредено с много скъп софтуер, много от които никога няма да използваме.

Разбира се, подобно на поточно предаване на медии от десетилетия, този облак се управлява от реклами. Точно както гледахме телевизия безплатно, преди кабел и все още слушаме радиото безплатно Изглежда, че ще отидем на персонални облачни изчисления, платени от реклами. За достъп до облака ще е необходим компютър, но вашите софтуерни приложения и информация ще бъдат в облака, а не на вашия компютър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *