Дневник за вземане на решения

By | октомври 17, 2021

Как вземате решения? Когато го стесните само до две или три опции, какви механизми използвате, за да стигнете до крайния избор?

Като се замислите, можете да видите, че вземате решения по цял ден. Какво да облека, какво за закуска, как решаваш този проблем, къде поставяш това нещо. Винаги правим избор и винаги имаме избор, въпреки че не винаги изглежда така.

Повечето решения са толкова лесни, че се случват автоматично под вашия радар. Грабваш дъждобран, след като чуеш влажна прогноза, без да се натъжаваш. Други решения изискват по -внимателно мислене: Вашите розови или лилави обувки ще бъдат ли днес?

Тази статия е за онези времена, когато задачата за вземане на решение е загубена, когато изборът е необичаен, труден и не е от ежедневието.

Хората често са замразени в такива ситуации, но тук Много лесен начин да сортирате мислите си така че можете да продължите.

1. Намерете чист бележник и химикалка. Седнете на тихо място. Отворете бележника си и напишете изявление, обобщаващо решението, което трябва да вземете.

Ще се преместя ли в New City или ще остана в Home Town?

2. Пишете свободно за няколко минути и оставете всичко, което излезе от писалката ви, да остави своя белег неориентиран. Не спирайте да пишете, изпълнете го с глупости, ако е необходимо. Опитайте това, без да вдигате писалката от страницата през цялото време.

Новият град изпълни мислите ми през последните шест месеца, откакто се появи тази възможност и Кристен ми разказа за …

3. Поемете дълбоко въздух. Представете си, че сте направили една опция достъпна за вас. Напишете описание на резултата от този избор. Сега направете същото с всяка от наличните опции. Отделете няколко минути за всяка възможност. Използвайте таймер, ако желаете, за да сте сигурни, че отделяте еднакво време за всеки възможен избор.

В New City трябва да си намеря нова работа и нов дом и всичко ново е страшно, но също така ме вълнува …

В Home Town мога да поддържам връзка с приятелите си и мога да поддържам котката си, но тази къща пада ужасно …

това е достатъчно. Вече можете да приберете бележника си. Но не забравяйте да се върнете на следващия ден. Прочетете за предишния си запис. Повторете последователността отново, ако се движите.

Ако изглежда, че сте на път да вземете решение, но искате повече „доказателства“, Опитайте следната последователност.

1. Напишете списък с думите, свързани с решението. Пишете безплатно за всяка дума за няколко минути.

Работа, къща, котка …

2. Избройте плюсовете и минусите на всеки избор. Правете това в паралелни колони, за да можете лесно да сравнявате.

3. Отидете на нова страница в бележника си. Огледайте се около себе си, където и да сте. Взимайки произволен знак от обкръжението си, пишете за пет или десет минути. Забравете да вземете собствено решение засега.

Идва нощта. Хоризонтът свети в най -слабия розов цвят. Много е деликатно! И светулките се издигат. Те са на разходка, което ме кара да се смея малко …

Отново оставете бележника за една нощ и го прочетете отново на следващия ден.

Решенията често ни приличат на живот или смърт, което причинява голям стрес. Тези дневни упражнения са инструменти за изследване на ресурсите, които притежаваме, които са скрити под многото мъгли на възприятието. Достъпът до вашата дълбока интелигентност по този начин облекчава стреса и изгражда увереност мощно.

Просто като пишем списания и позволяваме на писалката да посредничи в нашето мислене, можем да се свържем интимно с вътрешното знание, с вътрешното аз, което може да направи избора, който най -добре ни служи.

Имате ли трудности при вземането на важно решение? Консервата на Мари. Маккарти, личен ежедневен терапевт, може да ви обучи през този процес. информация в http://www.createwritenow.com/journaling-services/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *