Видове батерии за лаптопи

By | октомври 8, 2021

През годините в преносимите компютри се използват много технологии и батериите за лаптопи не се различават. Всъщност днес на пазара има три различни типа батерии за преносими компютри. Познаването на разликата между тях ще ви помогне да решите какво точно ще получите, когато дойде време за покупка.

В тази статия ще обсъдя трите различни типа батерии за лаптопи, както и някои от предимствата, които всяка от тях носи.

Никел и кадмий NiCd батериите всъщност бяха първите акумулаторни батерии за лаптоп. Производителите ги харесаха, защото цената им беше сравнително ниска и имаха високо производство. Вече няма да намерите употребявани никелови кадмиеви батерии, тъй като те са по -тежки и не толкова ефективни, колкото по -новите батерии за лаптопи.

Никел метален хидрид NiMH батериите все още могат да бъдат намерени навсякъде – особено за лаптопи в стар стил. Акумулаторната батерия за лаптоп NiMH беше огромна крачка напред за лаптоп технологията, отчасти защото беше по -надеждна от NiCd батериите и имаше по -висок добив. Батерията NiMH също беше по -евтина за производство и по -безопасна за използване.

Единственият проблем с NiMH батериите е, че те могат да имат ефект върху паметта. По принцип, ако не разреждате напълно батерията, тя може да запомни това и да ви остави с по -малко от перфектната мощност на батерията.

литиев йон Батериите LiON сега се използват в повечето нови лаптопи. За разлика от NiMH батерията, батериите за лаптоп LiON нямат ефект на паметта. LiON батериите също са по -леки от батериите за лаптоп NiCd и NiMH. И двете функции се приравняват на факта, че литиево-йонната батерия е най-популярната и най-скъпата от различните източници на захранване за преносим компютър.

Може би се чудите какъв вид батерия ще получите. Получаването на литиево-йонна батерия би било най-доброто решение и ако имате пари, това препоръчвам. Ако не можете да си позволите батерия LiON или вашият преносим компютър не е съвместим с такава, получаването на NiMH батерия е следващото най -добро нещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *